Σχολή Εμποροπλοιάρχων Νεαπόλεως Βοιών: Στα τέλη Απριλίου το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος…

Στα τέλη Απριλίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα ιδρύεται η Σχολή Εμποροπλοιάρχων στη Νεάπολη Βοιών. Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Νέα συνάντηση είχαμε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας και εγώ, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με την πορεία της ίδρυσης της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στη Νεάπολη, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός, ήδη έχει συνεδριάσει το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης για το θέμα και μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θα ιδρυθεί η Σχολή και θα αποσταλεί για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θα είμαι σε στενή συνεργασία με τον Ηρακλή Τριχείλη και τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ούτως ώστε η προβλεπόμενη διαδικασία να ολοκληρωθεί σωστά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει.

Προχωρούμε μπροστά πάντα με σταθερά, ουσιώδη και αποτελεσματικά βήματα..!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.