Αναφορά Νεοκλή Κρητικού περί ένταξης Χιονοβουνίου στις ΠΑΔ

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα κατέθεσε την Τρίτη 12 Ιουλίου ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός σχετικά με την Ένταξη του Πάρνωνα (περιοχή Χιονοβουνίου) στις Περιοχές Άνευ Δρόμων (ΠΑΔ), απολύτου προστασίας. Η αναφορά αυτή έρχεται ως συνέχεια των ενεργειών του κου Κρητικού για την ένταξη του Πάρνωνα στις ΠΑΔ, όπως επίσης και του όρους «Σαγιάς» και μέρους του Κάβο Μαλέα.

Στην αναφορά προς τον κο Σκρέκα, επισυνάπτονται τοπικά δημοσιεύματα, στα οποία αναλύονται τα κύρια σημεία του εγγράφου που από κοινού απέστειλαν οι Δήμαρχοι Μονεμβάσιας, Ευρώτα και Νότιας Κυνουρίας προς τον κο Αμυρά.

Επιπλέον, επισυνάπτεται η επιστολή του κου Σπύρου Πετρολέκα, χωροτάκτη-πολεοδόμου προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στην οποία εξηγούνται οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την ένταξη της περιοχής του Χιονοβουνίου στις ΠΑΔ.

Θυμίζουμε, ότι η ένταξη του Ταϋγέτου στις ΠΑΔ έγινε με μεγάλη χαρά δεκτή στη Λακωνία και είναι μία σαφής μαρτυρία για την περιβαλλοντική ευαισθησία και τη μέριμνα της Κυβέρνησης για τη διάσωση της περιβαλλοντικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.