Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκεύη νέων εισόδων γυμνασίου - λυκείου Μολάων

Σεπτεμβρίου 15, 2022 0

Στο πλαίσιο της προώθησης πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη έργων στο Δήμο Μονεμβασίας,   που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των δημοτών-πολιτών, υπεγράφη την Τρίτη  13 Σεπτεμβρίου 2022  στη Σπάρτη, Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασίας για την υλοποίηση του έργου Διαμόρφωση εισόδων Γυμνασίου-Λυκείου Μολάων, παράλληλα με τη δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ, προϋπολογισμού 237.145,40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 

Την Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης. 

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα ΟΣΚ της Π.Ε. Λακωνίας, η οποία θα συμβάλει με το ποσό των 220.000,00 € και ο Δήμος Μονεμβασίας (Κύριος του Έργου) θα συμμετάσχει στην χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 17.145,40 €.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία νέων ασφαλών εισόδων στο βορινό τμήμα των σχολικών μονάδων, η κατασκευή πεζοδρομίων για τη διέλευση των πεζών και η κατάλληλη διαμόρφωση στις εισόδους για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), καθώς και του περιβάλλοντος χώρου για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών από τα λεωφορεία.

Το έργο θα εκτελεστεί  περιμετρικά των σχολείων στην επέκταση του σχεδίου πόλεως Μολάων και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Γυμνασίου, του Λυκείου, του κλειστού Γυμναστηρίου, του ανοικτού θεάτρου, της αίθουσας θεάτρου και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που βρίσκονται στους χώρους των σχολείων, καθώς και του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.  

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Last modified on Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 15:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.