Ν. Κρητικός για Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάϊμερ : ¨Ας μπούμε έστω και λίγο στη θέση όσων δεν έχουν επαφή με τις αναμνήσεις τους¨

Σεπτεμβρίου 21, 2022 0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, ας σκύψουμε πάνω από αυτήν την εκφυλιστική νόσο με τις δυσβάσταχτες συνέπειες για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ας μπούμε έστω και λίγο στη θέση όσων δεν έχουν επαφή με τις αναμνήσεις τους. 

Ας εστιάσουμε στην έγκαιρη διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία με στόχο την ανάσχεση εξέλιξης της νόσου και στην ψυχολογική στήριξη του πάσχοντος και του περιβάλλοντός του. Άλλωστε, η πρώιμη διάγνωση δίνει τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης, αποδοχής της κατάστασης και διατήρησης της ποιότητας ζωής των νοσούντων.

Στα θετικά ας προσμετρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μεγάλη ερευνητική προσπάθεια με στόχο την ανεύρεση περισσότερο αποτελεσματικών θεραπειών, ενώ υπάρχει αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα για αποτελεσματικότερες φαρμακευτικές παρεμβάσεις στο απώτερο μέλλον.

Μέχρι τότε, η αυξημένη εγρήγορση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις διαστάσεις της νόσου είναι εξαιρετικά σημαντική. Μην ξεχνάμε να αποδίδουμε τον αρμόζοντα σεβασμό στους πάσχοντες, που αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια την κατάστασή τους. 

Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους!

 

Με εκτίμηση

Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.