Ο Δήμος Σπάρτης υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με το τοπικό Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ)

Σεπτεμβρίου 28, 2022 0

Ο Δήμος Σπάρτης υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022, σύμβαση συνεργασίας με το τοπικό Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) της Λακωνικής Βιοενεργειακής ΑΕ (που έχει ως μετόχους δεκάδες συνδημότες μας), για τη διαχείριση των αστικών μας αποβλήτων / ανακυκλώσιμων υλικών. Η σύμβαση υπεγράφη από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης κα. Γεωργία Δεδεδήμου και τον Πρόεδρο  και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λακωνικής Βιοενεργειακής κ. Σταύρο Αργυρόπουλο.

Με τη συμφωνία αυτή, ο Δήμος Σπάρτης θα έχει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων από το κόστος μεταφοράς και από τα τέλη διαχείρισης στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Παλαιοχούνης, αφού θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που θα στέλνει εκεί, καθώς  τα διαχωρισμένα στην πηγή  υλικά θα οδηγούνται στην τοπική αποκεντρωμένη μονάδα διαχείρισης. 

Με την υπογραφή της σύμβασης θα δημιουργηθούν τοπικές μόνιμες θέσεις εργασίας και θα υπάρξει ουσιαστική συμβολή στην επαναχρησιμοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών! 

Όλοι μαζί μπορούμε.

Εκ του Δήμου 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.