Μ. Κατρίνης & Μ. Τζελέπης: Συναντήσεις με φορείς , παραγωγούς και την κοινωνία της Λακωνίας(video-φώτο)

Πολιτικές Δράσεις ΠΑΣΟΚ Λακωνίας με Μ. Κατρίνη & Μ. Τζελέπη.  (Δελτίο τύπου)  VIDEO εδώ

  • Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας ,την Παρασκευή  7/10/2022 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (Ο.Ε.Β.Ε.Λ) στη Σπάρτη, ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κιναλ , βουλευτης Ηλείας, Μιχάλης Κατρινης & ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Χριστάκης Γιώργος συμμετειχαν σε ευρεία συσκεψη με τους : πρόεδρο του Επιμελητηριου Λακωνίας κ.Παναριτη Γιάννη , τα μέλη του ΔΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Περ.Πελοποννήσου κ.Κρητικο Παναγιώτη , κ.Μαρινοπουλο Γιάννη, κ.Τσιαμουλο Νικο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Σύλλογου Σπάρτης κ.Φλωρο Παναγιώτη, τον πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Σπάρτης κ.Τσαρουχα Βασίλη καθώς και τον εκπρόσωπο της ΟΕΒΕΛ κ.Σωτηρη  Ροΐνο.

 Τα θέματα-προβλήματα  που τέθηκαν και αναπτύχθηκαν από όλους τους παραγωγικούς φορείς ήταν για τις εγκλωβισμένες αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Λακωνίας , η οποία έχει μείνει αρκετά  πισω σε σχεση με τα περιθώρια που εχει.

Η ενεργειακή κριση , ο καλπαζων πληθωρισμός,  η ψηφιακη γραφειοκρατία,  η απουσία περιφερειακου σχεδιασμού προς την ανάπτυξη , η αναγκη αμεσης επέκτασης & ενισχυσης του Εξοικονομω , το έλλειμμα υποδομών για την σύνδεση του νομού με τις ομορες περιοχες (οδικο δικτυο ,ακτοπλοϊα κτλ) ήταν τα σημαντικότερα  που αναδεικτηκαν σε μια εκτενή & γονιμη συζήτηση .

Ο κ.Κατρινης ανέφερε πως στο ενεργειακό & πληθωριστικό αδιέξοδο, οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρες και κοστολογημένες με άμεσα μέτρα όπως η επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμη του ρεύματος, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μειωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και η επιβεβλημένη ανάγκη καθολικών  ελέγχων στην αγορα για την παταξη της αισχροκέρδειας. Επισης ο εκσυγχρονισμός του δίκτυου διασυνδεσιμοτητας ειναι αναγκαιος για την εγκατάσταση νεων ΑΠΕ στις στέγες και στον πρωτογενή τομέα. Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ με την ατολμία & τα ημίμετρα που υιοθετεί δεν δίνει λύσεις παρά επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με επιδόματα που αναλισκονται απαξ χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.

  • Κατόπιν πρωτοβουλίας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, την Παρασκευή 7/10/2022 ο Τομεαρχης Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ, π.βουλευτης Σερρών, Μιχαλης Τζελεπης συναντήθηκε με εκπροσώπους συνεταιρισμων στο πλαίσιο της συνδιαμορφωσης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκροτηση .
  • ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑ (10)
  • ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑ (9)

Με τη συνοδεία κλιμακιου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, έγιναν συναντήσεις  στα γραφεία του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλων "Λακωνία" με μέλη του ΔΣ & τον πρόεδρο κ.Δημακο Δημήτρη, εκπροσώπους υπαλλήλων καθώς και έταιρους εκπροσώπους συνεταιρισμων από τον ΑΣΕ Σκάλας και τον ΑΣΠΕ Σπάρτης.

Τα προβλήματα που τέθηκαν αφορούν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής & καλλιέργειας,  την δραματική έλλειψη σε εργατικά χέρια, την κατοχύρωση της συνδεδεμένης ενισχυσης των πορτοκαλιών στη νέα ΚΑΠ, την ανάγκη άμεσου  εκσυγχρονισμου του πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ και την επαναφορά των αδικιών απέναντι στους Λακωνες παραγωγούς.

Στη συνέχεια ακολούθησε επισκεψη στον αγροτικό συνεταιρισμό Παλαιοπαναγιας όπου το κλιμάκιο της ΝΕ ΠΑΣΟΚ & ο Τομεαρχης Αγροτικου διαπίστωσαν ένα πρότυπο συνεταιριστικο μοντέλο διαχείρισης  συνομιλωντας με τα μέλη του ΔΣ και τον Πρόεδρο κ.Δογαντζη Γιώργο & έγιναν κοινωνοι του οράματος των παραγωγών που ταλανιζονται κυρίως από τον καλπαζοντα πληθωρισμό και την τεραστια έλλειψη εργατικών χεριών. 

ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑ (11)

ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑ (13)

 

Οι επαφές του κλιμακιου έκλεισαν στον αγροτικό συνεταιρισμό Βλαχιωτη όπου ο

ι κ.Βαρελας ,κ.Κουτσουμπος και άλλα μέλη του ΔΣ  υπογραμμίσαν την αδυναμία & ολιγωρία του ΕΛΓΑ να υποστηρίξει επαρκώς τον Λάκωνα αγρότη κατόπιν των συνεπειών της  κλιματικής αλλαγής. Τα εργατικά χέρια και το δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας (ενέργεια, γεωργικά εφόδια) αποτελεί κοινό αίτημα του αγροτικου κόσμου.

ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑ (15)

Ο κ.Τζελεπης τόνισε σε όλους τους φορείς πως η ουσιαστικη παραγωγική ανασυγκροτηση για το σημερινό Πασοκ αποτελεί προτεραιότητα . Η βιώσιμη ανάπτυξη & ο περιφερειακός σχεδιασμός,  που επιδιωκει με το σοσιαλδημοκρατικο του προγραμμα το ΠΑΣΟΚ ,θα αποφερει πολλαπλά οφέλη (οπως φρένο  στην ερημοποιηση της υπαίθρου). Τονίστηκε επίσης πως τετοιες δυσχερεις συνθηκες για τον αγροτη έδειξαν ότι ούτε η παραγωγή τροφίμων  μπορεί να θεωρείται δεδομένη και επιβάλλονται άμεσα μέτρα θωρακισης από την Κυβέρνηση της ΝΔ .

  • Στο Πνευματικό κέντρο της Σκάλας στις 7.30 ,την Παρασκευή 7/10/2022, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας διοργάνωσε την 1η της , άνοιχτη πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τον επικεφαλής της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ Κιναλ, βουλευτη Ηλείας, Μιχάλη Κατρινη & τον Τομεαρχη Αγροτικου,π.βουλευτη Σερρων, Μιχάλη Τζελεπη.

Η θεματολογια αφορούσε την ενεργειακή κριση, το ιδιωτικό χρέος - κόκκινα δάνεια καθώς και τον πρωτογενή τομέα μες  στις διαρκείς κρίσεις.

Η συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ευρωτα ήταν πολύ ικανοποιητικη και βοήθησε να γίνει ενας σοβαρος & εποικοδομητικος διάλογος με τους  προσκεκλημενους . Οι ομιλητές ήταν σαφείς και επαρκείς στις θεσεις τους, κοινωνοντας στο δημοκρατικό ακροατήριο το σοσιαλδημοκρατικο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη ,ενισχυση , των καταπατημενων απο ΝΔ ,θεσμών και προστασία του Κράτους Δικαίου και Πρόνοιας.

Έγινε σαφές και στο νομό μας ,  ότι ο διάλογος με την κοινωνια που έχει ανοίξει το ΠΑΣΟΚ , θα διέπεται από νεα πολιτικά ήθη, ειλικρίνεια & άνθρωποκεντρισμο .

ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑ (19)

ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑ (20)

Ευχαριστούμε θερμά  όσους συνέβαλαν στην πραγματωση της πετυχημένης εκδήλωσης.

  • τον Δήμο Ευρώτα για την παραχώρηση της αίθουσας .
  • τα ΜΜΕ που κάλυψαν τις πολιτικες δράσεις της ημέρας.

ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Last modified on Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 23:15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.