Π.Δούκας: "Αλλαγές στις θέσεις των Αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης"

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας σήμερα Κυριακή ανακοίνωσε τις αλλαγές που αφορούν τους αντιδημάρχους στο Δήμο Σπάρτης.

Κάποιοι αντιδήμαρχοι παραμένουν στις θέσεις αλλά υπάρχουν και αλλαγές που ταράζουν τα δημοτικά νερά…

Η κ.Γεωργία Δεδεδήμου τελικά είναι πλέον αποδεδειγμένα η πιο σωστή η επιλογή που έκανε ο Πέτρος Δούκας από την αρχή της θητείας, και φαίνετε ότι δεν την αλλάζει «με τίποτα», είναι προσωπική επιτυχία του κ.Δούκα η επιλογή της κ.Δεδεδήμου στα οικονομικά και φυσικά τιμή για την κ.Δεδεδήμου όταν πρώην υφ.Οικονομικών σου εμπιστεύεται ένα τόσο δύσκολο πόστο αυτούς τους καιρούς. Η κ.Δεδεδήμου αγωνίστηκε  τίμια και σκληρά και απέκτησε την εμπιστοσύνη του δημάρχου, καλή πορεία να έχει και στο υπόλοιπο της θητείας της.

Η κ.Γεωργία Ζαχαράκη θα συνεχίσει τα έργα στο Δήμο Σπάρτης αλλά και την τουριστική ανάπτυξη του δήμου, παραμένει ως έχει … Η κ.Ζαχαράκη έχει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από τον πρώην Δήμο Μυστρά αλλά έχει και εμπειρία στην πολιτική, δίνει αγώνα στην τεχνική υπηρεσία εκει που βρίσκεται και το μεγάλο φορτίο αλλά είναι αυτό που θα κρίνει πολλά μια και οι εκλογές πλησιάζουν σιγά σιγά και πρέπει να φανεί «έργο» αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα…

Ο κ.Χρήστος Κανακάκος αναλαμβάνει να βγάλει τα «κάστανα» από τη φωτιά, μιας και ανέλαβε την καθαριότητα. Τα προβλήματα με τα σκουπίδια δεν τελείωσαν και ο κ.Κανακάκος πήρε την σκυτάλη από τον κ.Θανάση Καρλαύτη. Μια πόλη καθαρή τιμά τους πολίτες της αλλά και τους επισκέπτες ο κ.Κανακάκος άραγε με την μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση του δήμο Σπάρτης ευελπιστούμε να  τα καταφέρει.

Ο κ.Παναγιώτης Τριτάκης συνεχίζει το έργο του στο πόστο που είχε ως αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και διαχείρησης αδέσποτων ζώων. Νέος και στην ηληκία και στα δημοτικά δρώμενα ο κ.Τριτάκης έλαβε γρήγορα το χρήσμα του αντιδημάρχου μετα την αποχώρηση του κ.Μοιράγια. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται στο δήμο αρκεί να έχουν διάθεση για προσφορά και «αυτιά» να ακούνε όταν χρειάζεται και τους παλαιότερους, νομίζω ο κ.Τριτάκης θα τα καταφέρει … «αθόρυβα» όπως και λειτουργεί και μέχρι στιγμής, ίσως αποδειχθεί ήρεμη δύναμη!

Ο κ.Θεμιστοκλής Πατσιλίβας επέστρεψε… και αναλαμβάνει καθήκοντα ως άμισθος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας  και θεμάτων  καθημερινότητας του πολίτη. Ο κ.Πατσιλίβας επιστρέφει από εκεί που είχε φύγει  θέλοντας να βοηθήσει  τον Πέτρο Δούκα και τον δήμο Σπάρτης κατ’επέκταση. Πολλές βολές στο δημοτικό συμβούλιο κατά του κ.Δούκα  ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και για λίγο επικεφαλής συνδυασμού που προσπαθούσε να δημιουργήσει. Ελπίζουμε αυτή την φορά να βοηθήσει πραγματικά , να σηκώσει τα μανίκια (όπως λέει και ο κ.Δούκας) … να σκύψει το κεφάλι (εφόσον ξεκίνησε) και να ρίξει λίγο δουλίτσα.

Τελικά ο αντιδήμαρχος που βρέθηκε εκτός είναι ο κ.Θανάσης Καρλαύτης ο οποίος ήταν η μεγάλη έκπληξη μιας και στο κομμάτι της καθαριότητας αλλά και των αδέσποτων έβαλε πλάτη και στήθος μπροστά όπου χρειάστηκε. Ο κ.Δούκας τον άφησε εκτός … όπως εκτός έμειναν και οι πρώην αντιδημάρχοι Βακαλόπουλος και Καπονικολός οι οποίοι όμως το τελευταίο διάστημα με την στάση τους, φαίνετε ότι έχουν κρατήσει μια στάση απόμακρη  από τον συνδυασμό του Πέτρου Δούκα, μιας και τους έχουμε δει να μην ψηφίζουν πάντα τις προτάσεις της δημοτικής αρχής.

Ας ευχηθούμε σε όλους καλή θητεία για το έχει ανάγκη ο δήμος Σπάρτης. ( Γράφει ο Τάκης Κούρος)

 

 

Last modified on Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 23:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.