Στ.Αραχωβίτης: "Έχουν μετατρέψει τους αστυνομικούς σε φοροεισπάκτορες"

Σε ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας ο κ.Σταύρος Αραχωβίτης κατείγγειλε την κυβέρνηση ότι έχουν μετατρέψει του αστυνομικούς σε φοροεισπράκτορες. Δείτε ακριβώς τι αναφέρει στο βίντεο:
Σταύρος Αραχωβίτης - Βουλευτής Λακωνίας
“Να βρει ξανά η ΕΛΑΣ το ρόλο της στην προστασία των πολιτών και όχι ως εισπράκτορας προστίμων”
Σαν θεατές σε προβολή αστυνομικής ταινίας είναι τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες στη χώρα μας, παρακολουθώντας “σκηνές” από περιστατικά βίας και κατάχρησης εξουσίας σε καθημερινή βάση, πάντα στο όνομα των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του δεύτερου lockdown.
Εντωμεταξύ, μόλις 6 μήνες έχουν περάσει από τότε που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μάς διαβεβαίωνε ότι ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι το “κυνήγι” των πολιτών στις πλατείες αλλά η καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Αντ’ αυτού, η ΕΛ.ΑΣ έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό ελέγχου και επιβολής προστίμων στους παραβάτες, που σε τίποτα δε συνάδει με τον θεσμικό της ρόλο και επιπλέον δυναμιτίζει την σχέση της με τους πολίτες.

Το θέμα φέρνουμε στη Βουλή 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία μου, ζητώντας να μάθουμε τι πρόκειται να γίνει και με το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου -στο οποίο ουσιαστικά ομολογείται η ύπαρξη περιστατικών αστυνομικής βίας και η συγκάλυψη των περιστατικών αυτών και εν τέλει η μη καταδίκη των εμπλεκόμενων αστυνομικών-, όπως επίσης και με τις καταγγελίες περί «στόχων αριθμού επιβαλλόμενων προστίμων» στις αστυνομικές περιπολίες.
Last modified on Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 11:04

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.