Νεοκλής Κρητικός: «Απαιτούνται συνέργειες για την ίδρυση παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Σπάρτη»

Προ ολίγων ημερών, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, πρώην Υφυπουργό Άμυνας Αναστάσιο Λιάσκο, ζητώντας του να εξετάσει το κοινοποιηθέν και προς αυτόν αίτημα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας να ιδρυθεί παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου και στη Σπάρτη.

Στην επιστολή του εξηγούσε, ότι η Σπάρτη με το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και την καθοριστική συμμετοχή σε στιγμές-ορόσημα της Ιστορίας μας, μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία ενός τέτοιου μουσειακού χώρου.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε και η συνάντησή τους. Ο κ. Λιάσκος, ένας επαΐων της Πολεμικής Ιστορίας και των Μουσείων Πολεμικής Ιστορίας, έδωσε στον κο βουλευτή κατατοπιστικές εξηγήσεις και συμβουλές, ενώ παρείχε την εξαιρετική «τεχνογνωσία» του αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Επιπλέον, διαβεβαίωσε τον κο Κρητικό, ότι θα σταθεί αρωγός σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

«Το πρώτο βήμα έγινε! Απαιτούνται συνέργειες και ενεργοποίηση φορέων και Φίλων του Πολιτισμού», δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ο κ. Κρητικός.




Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.