Στ. Αραχωβίτης: “Σε αδιέξοδο οι κάτοικοι του Λαγίου από την ατολμία της Πολιτείας να δώσει ξεκάθαρες λύσεις στο πρόβλημα ”

Mετά τη συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας Στ. Αραχωβίτη με αντιπροσωπεία κατοίκων του Λαγίου καθώς και το νόμιμο εκπρόσωπό τους, ο βουλευτής προχώρησε στην κατάθεση Αναφοράς, με αφορμή και τη σχετική επιστολή της Επιτροπής των κατοίκων που αφορά στο χρονίζον κτηματολογικό πρόβλημα των εκτός οικισμού ιδιοκτησιών των κατοίκων. 

Ένα ολόκληρο χωριό κινδυνεύει να μετατραπεί σε χωριό ακτημόνων αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα με τις συνιδιοκτησίες, στο οποίο πρέπει επιτέλους να δοθεί μια ξεκάθαρη και οριστική λύση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής και επισυνάπτεται η Επιστολή των κατοίκων.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

04 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

  • Οικονομικών
  • Ενέργειας και Περιβάλλοντος
  • Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Κτηματολογικό Πρόβλημα Λαγίου,  Δήμου Ευρώτα Λακωνίας

Σας καταθέτουμε Επιστολή - Αναφορά της Επιτροπής των Κατοίκων του Χωριού Λάγιο, Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, σχετικά με το κτηματολογικό πρόβλημα των εκτός οικισμού ιδιοκτησιών των κατοίκων. 

Ένα ολόκληρο χωριό κινδυνεύει να μετατραπεί σε χωριό ακτημόνων αν δεν επιλυθεί το χρονίζον ζήτημα με τις συνιδιοκτησίες. Η ρίζα του προβλήματος ξεκινάει από τα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας και ακόμα δεν έχει βρεθεί αποδεκτή λύση που να προασπίζει τα συμφέροντα των ανθρώπων που καλλιεργούν τη γη εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Μια σειρά άστοχων ενεργειών και χειρισμών, αλλά κυρίως η ατολμία της πολιτείας να δώσει ξεκάθαρες λύσεις στα προβλήματα που έχουν ρίζες στην τουρκοκρατία, έχουν φέρει τους κατοίκους της περιοχής σε αδιέξοδο. 

Για τους λόγους αυτούς καταθέτουμε την παρούσα επιστολή που περιλαμβάνει με τις θέσεις και τις προτεινόμενες λύσεις της Επιτροπής των κατοίκων καθώς και τα συνημμένα σε αυτήν έγγραφα.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αραχωβίτης Σταύρος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.