Σε συνεχή επαφή με τους Λάκωνες βρίσκεται ο υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης.

Χθες το απόγευμα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης: Στον Άγ. Κωνσταντίνο, την Πελλάνα, την Αλευρού, τα Περιβόλια, την Κονιδίτσα, την Σελλασία και τους Βουτιάνους.

Ο κίνδυνος εγκατάλειψης της υπαίθρου είναι υπαρκτός, με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή.

Η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος είναι βασικό στοιχείο των προτάσεων μας, ώστε να αναστραφεί η ερημοποίηση της υπαίθρου. Χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη.

Προτείνουμε ένα γενναίο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ηλικιακή ανασύνθεση του αγροτικού πληθυσμού και ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης αγροτών.

  • Με ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και των υπόλοιπων χρηματοδοτικών εργαλείων στην πρωτογενή παραγωγή, στην μεταποίηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις κρίσιμες δημόσιες υποδομές και την έρευνα.
  • Ρύθμιση οφειλών των αγροτικών χρεών, άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
  • Δημόσια Υγεία και Υποδομές για την συγκράτηση του πληθυσμού.

Για εμάς η κοινωνική πρόνοια, η κρατική φροντίδα δεν αφορά μόνο στην ακραία φτώχεια. Αφορά το σύνολο των πολιτών και στοχεύει στον περιορισμό των ανισοτήτων, την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη. Και αποτελεί ένα από τα κύρια εργαλεία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Οι άνθρωποι της Λακωνίας χρειάζονται εκπροσώπηση, ικανή να αναδεικνύει τα ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους.

Φωνή καθαρή, με γνώση και διάθεση για προσφορά.

Για τη Λακωνία που ζούμε, αναδεικνύουμε και θέλουμε.

αραχωβιτης (1)

αραχωβιτης (2)

αραχωβιτης (4)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.