Πέτρος Τατούλης: "Στην «Νέα Πελοπόννησο» ο δυναμικός και δραστήριος Γιώργος Πραχαλιάς"

Πέτρος Τατούλης: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στη «Νέα Πελοπόννησο» τον δυναμικό και δραστήριο κ. Γιώργο Πραχαλιά με καταγωγή από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας.

Ο Γιώργος Πραχαλιάς είναι υποψήφιος Διδάκτορας Γεωπολιτικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών στον τομέα της Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στον τομέα της Γεωπληροφορικής  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.   

Ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με σταδιοδρομία 30 χρόνων έχει υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες εκστρατείας του στρατού Ξηράς και σε νευραλγικές επιτελικές Διευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Έχει λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, καθώς και σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στους πολέμους της Βοσνίας και του Κοσσόβου.

Συνεργαζόμενος με το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και σε επιτροπές του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Καλωσορίζουμε στη «Νέα Πελοπόννησο» τον τεχνικό σύμβουλο που επέλεξε η Αείμνηστη Πρόεδρος του «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» Φώφη Γεννηματά για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Γιώργος Πραχαλιάς ήταν επιλαχών Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία στις Εθνικές Εκλογές του 2019.

Διακρίνεται για το επιστημονικό του έργο με πλήθος κειμένων, μελετών και διαλέξεων. Παράλληλα είναι γνωστός για την κοινωνική του δραστηριότητα με επίκεντρο πάντα την προσφορά και την αγάπη του για την Αρκαδία και τους συμπατριώτες του».     

Γιώργος Πραχαλιάς: «Η Αρκαδία και η Πελοπόννησος έχουν σφραγίσει ανεξίτηλα την ύπαρξη και την ταυτότητά μου. Όταν λοιπόν διακυβεύεται η δική τους ύπαρξη και ταυτότητα, οφείλω να αντισταθώ με τον προσωπικό μου αγώνα. Και ακριβώς αυτό θα κάνω στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές, οι οποίες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν υπαρξιακό και ταυτοτικό χαρακτήρα.

Έχουν υπαρξιακό χαρακτήρα, γιατί η Πελοπόννησος ψυχορραγεί και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να αναδειχθεί μια Περιφερειακή Αρχή που με ολοκληρωμένο σχέδιο θα αντιστρέψει την κατάσταση, με τη διεκδίκηση μεγάλων αναπτυξιακών

έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Κάτι στο οποίο απέτυχε παταγωδώς η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή και η οποία υπήρξε προσωπική επιλογή το 2019 των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά. Η πρωτοφανής εκπαραθύρωση

το 2023 του εν ενεργεία Περιφερειάρχη και η πολιτικά βίαιη επιβολή ως υποψήφιου Περιφερειάρχη του κ. Πτωχού, στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά, δεν απαλλάσσει το σύνολο της συγκεκριμένης Περιφερειακής Παράταξης από το βαρύ

στίγμα της καθολικής αποτυχίας.

Οι εκλογές αυτές όμως έχουν και βαθιά ταυτοτικό χαρακτήρα, γιατί θα κριθεί αν οι Πελοποννήσιοι εξακολουθούν να καθορίζουν το μέλλον μόνοι τους, χωρίς άνωθεν κομματικούς πάτρωνες, ή αν η Πελοπόννησος κατάντησε τελικά ένα προσωπικό

φέουδο του «Συστήματος Σαμαρά», όπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο μέχρι πρότινος εκλεκτός των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και έχοντας προσωπικά διατυπώσει δημόσια μια ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση Περιφερειακής Διακυβέρνησης για την Αρκαδία και τους Δήμους της, δηλώνω παρών στις προσεχείς Περιφερειακές

εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας με την Περιφερειακή Παράταξη που υποστηρίζω συνειδητά από το 2010, την Παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» και τον Πέτρο Τατούλη.

Γιατί αυτή η πολιτική αναμέτρηση δεν αφορά κομματικούς συσχετισμούς και ανταγωνισμούς. Αφορά την ίδια την ύπαρξη και την ταυτότητα της Πελοποννήσου».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.