Δημήτρης Κουτσούλης: Διήμερη Επίσκεψη στην Π.Ε. Λακωνίας, Συναντήσεις με φορείς

Σεπτεμβρίου 13, 2023 0

Περιοδεία στην Π.Ε. Λακωνίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής»  Δημήτρης Κουτσούλης, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας υπήρξαν επαφές με τους φορείς, καθώς έγιναν συναντήσεις με το Τεχνικό Επιμελητήριο στη Σπάρτη, το Επιμελητήριο Λακωνίας στο Γύθειο, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο στη Σπάρτη. Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση, για τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα και ειδικότερα αναφέρθηκε το φράγμα της Κελεφίνας, και τα αρδευτικά έργα τα οποία δεν έχουν προχωρήσει, η παράκαμψη της Σκάλας, αλλά και ο δρόμος Σπάρτης – Γυθείου, ο οποίος παραμένει ανολοκλήρωτος, με ευθύνη των περιφερειακών αρχών, καθώς και ο δρόμος μέχρι τη Μονεμβασιά. Επίσης αναφέρθηκε το θέμα της κρουαζιέρας και της αποτυχίας ένταξης του λιμανιού του Γυθείου στους προορισμούς.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα αφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού με άξονα την βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά και την ισόρροπη ανάπτυξη ώστε να επιφέρει κέρδη και στη Σπάρτη. Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούλης, εγγυήθηκε στη μελλοντική συνεργασία για τα θέματα ενώ τόνισε τη σημασία και τη συμβολή των επιμελητηρίων στη θετική έκβαση των θεμάτων, τα οποία και πρέπει να έχουν ρόλο συμβουλευτικό και να λειτουργούν και ως καθοδηγητές στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Πυροσβεστική της Σπάρτης, όπου με την παρουσία του διοικητή της πυροσβεστικής καθώς και πυροσβεστών, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου όπου αναλύθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και το κτιριακό θέμα. Επίσης έγιναν αναφορές στις ελλείψεις του εξοπλισμού για τις γυναίκες και τους άνδρες πυροσβέστες, καθώς και εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθμός ζεύγους αεροπλάνων πυρόσβεσης στην περιοχή της Σπάρτης.

Παράλληλα, τέθηκαν τα ουσιαστικά προβλήματα που σχετίζονται με την αναδιοργάνωση στον τομέα της πυρόσβεσης, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Κουτσούλης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και διάθεσή αρωγής, σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος πολιτικής προστασίας στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.

Στην συνέχεια, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούλη, βρέθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, όπου συλλέγονται τρόφιμα και υλικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, με το συνδυασμό να καταθέτει τη δική του συνεισφορά.

Στον δήμο Ευρώτα, και σε συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήθηκε το θέμα των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως είναι η παράκαμψη του Βλαχιώτη, ενώ τονίστηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής από την Περιφέρεια.

Η αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούλη, μετέβη στους Μολάους, όπου διαπιστώθηκαν οι τραγικές ελλείψεις, και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί περίπου 40.000 κατοίκους. Ειδικότερα, στο νοσοκομείο αυτό, υπάρχει ένας μόνος αναισθησιολόγος, ενώ πραγματοποιούνται χειρουργεία μόνο μία φορά την εβδομάδα. Υπάρχει ένας μαιευτήρας, ένας παιδίατρος και σημαντικό θέμα με τους καρδιολόγους.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.