Α.Κανελλοπούλου:'Eχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη του Ταϋγέτου

Σεπτεμβρίου 15, 2023 0

Τον Λογκανίκο, την Αγόριανη, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Γεωργίτσι επισκέφθηκε χθες , 14.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συναντήθηκε με Προέδρους κοινοτήτων και κατοίκους των χωριών.

               Κοινή υπήρξε η διαπίστωση όλων των παρευρεθέντων ότι τα χωριά του Ταϋγέτου αντιμετωπίζουν έντονα σημάδια γήρανσης και σταδιακής αποδυνάμωσης του πληθυσμού.

               Η μόνη λύση για να σταθούν τα χωριά ζωντανά και σταδιακά να αποκτήσουν σχετική αναζωογόνηση, είναι η αξιοποίηση του τεράστιας σημασίας ορεινού όγκου του Ταϋγέτου από τον Λογκανίκο μέχρι και τα ορεινά χωριά της Φάριδας.

               Ο Ταΰγετος πέρα από πηγή φυσικού πλούτου , μπορεί να αποτελέσει μεγάλο τουριστικό προορισμό.

Η πραγματικότητα δείχνει καθημερινά ότι με διαμόρφωση συγκεκριμένων υποδομών και  κινήτρων ο Ταΰγετος με τον φυσικό πλούτο, τα μονοπάτια που έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος του, με τους αρχαιολογικούς του χώρους και με υποδομές άρδευσης και εύκολης πρόσβασης στις αγροτικές καλλιέργειες, μπορεί να στηρίξει τους οικισμούς του να αποκτήσουν ενδιαφέρον ως τουριστικοί προορισμοί και να κινητοποιήσει επαγγελματίες που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τις ήπιες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο συνδυασμός ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη του Ταϋγέτου, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού .

Από το Γραφείο Τύπου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.