Η Αν.Κανελλοπούλου επισκέφθηκε Αφυσσού, Πλατάνα, Σκούρα και Κλαδά

Σεπτεμβρίου 19, 2023 0

Τα χωριά Αφυσσού, Πλατάνα, Σκούρα και Κλαδά επισκέφθηκε χθες , 18.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συναντήθηκε με τους κατοίκους των χωριών.

Όλα τα παραπάνω χωριά αποτελούν πλέον περιαστικές περιοχές με αποτέλεσμα να είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων για όσα συμβαίνουν στην πόλη της Σπάρτης.

Έντονη ήταν η συζήτηση για την αδυναμία της Δημοτικής αρχής να δρομολογήσει τις αναγκαίες εξελίξεις ώστε τα δημόσια έργα που έχουν ξεκινήσει, να ολοκληρωθούν και να δοθούν στους δημότες για χρήση.

Η κ Κανελλοπούλου εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον η απώλεια των έργων, τα οποία καρκινοβατούν και με τις παρούσες συνθήκες είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν, αλλά και το γεγονός ότι χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων χάθηκαν από την αγορά της Σπάρτης.

Η απώλεια έργων όπως η Μαθητική εστία, το Ξενία, η ΟΧΕ Ταϋγέτου, η αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου Σπάρτης, το Σπυροπούλειο στο Καστόρι , και πολλά ακόμα, έργα χρηματοδοτημένα και δημοπρατημένα, σημαίνουν την απώλεια τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά της Σπάρτης.

IMG 7338

 

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής στράφηκε και στις δυνατότητες άρδευσης από το Φράγμα της Κελεφίνας , ενδιαφέρον που οφείλεται και στο γεγονός ότι η στεφάνη του Φράγματος θα είναι στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στον Κλαδά, και βέβαια στο γεγονός ότι η περιοχή είναι άκρως παραγωγική και ενδιαφέρεται για τις παραγωγικές δυνατότητες που θα προσφέρει η πραγματοποίηση ενός τόσο μεγάλου υδραυλικού έργου.

Η κ Κανελλοπούλου αναφέρθηκε και στην δυνατότητα της περιοχής να αναδειχθεί και ως περιοχή αμιγούς κατοικίας  και στην αναγκαιότητα να αγκαλιάσουμε το ποτάμι μας, τον ιστορικό Ευρώτα και να αναπτύξουμε δράσεις αναψυχής και ήπιων μορφών τουριστικής δραστηριότητας που να συνδέεται με την ιστορική αναφορά του Ευρώτα. Εξήγησε δε την επιδιωκόμενη ιστορική και πολιτιστική διαδρομή η οποία θα γίνει πράξη με την δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στο ΧΥΜΟΦΙΞ και η οποία θα ξεκινά από την Ακρόπολη και το Αρχαίο Θέατρο και μέσω του νέου Μουσείου θα καταλήγει στα Παραευρώτεια μνημεία, μια διαδρομή που θα αποτελέσει σταθμό και ιδιαίτερο προορισμό για την τουριστική ανάκαμψη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

IMG 7341

Τέλος η συζήτηση στράφηκε γύρω από την παραβατικότητα στην περιοχή , η οποία , όπως και στις Αμύκλες και στην Παλαιοπαναγιά και στην Τραπεζοντή , έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ένα ριζικό τρόπο. Η κ Κανελλοπούλου συμφώνησε ότι όντως έχουν έτσι τα πράγματα και ότι το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπισθεί εδώ και πολλές δεκαετίες με αποτέλεσμα την αποθράσυνση της παραβατικότητας και την δυσκολία αντιμετώπισης των πραγμάτων. Εξήγησε ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος θα αντιμετωπίσει το θέμα με την αναγκαία αυστηρότητα , αλλά και  με την κατάθεση ψυχής προκειμένου οι παραβατικές ομάδες να ενταχθούν, μιας και είναι αποδεδειγμένο ότι η χρήση βίας φέρνει μεγαλύτερη βία. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί την αυθαιρεσία και το κράτος εν κράτει που έχει δημιουργηθεί με την ανοχή και την αδράνεια τόσων ετών. Υπάρχουν πολλοί Δήμοι στην Αττική και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα και σήμερα με προσπάθεια συστηματική και με όλα τα εργαλεία που έχει η αυτοδιοίκηση στην διάθεσή της μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Από το Γραφείο Τύπου

IMG 7342

IMG 7344

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.