49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, Σπάρτη: Από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ των τελευταίων ετών!

Σεπτεμβρίου 19, 2023 0

Πλήθος νέου κόσμου βρέθηκαν την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Γουδέ στη Σπάρτη για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

Στον χαιρετισμό του ο Δημήτρης Αρφάνης, μέλος του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στάθηκε στη σημασία που έχει η δημοτική αρχή να είναι στο πλάι των πολιτών, στη σημασία του να μπαίνουμε όλοι μαζί στον αγώνα για να αλλάξουν τα πράγματα και στον Δήμο δίνοντας μια σειρά παραδείγματα από τη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά στον χαιρετισμό του έκανε στους φοιτητές και στους αγώνες που αναπτύξαν μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής το προηγούμενο διάστημα είτε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη είτε με τα προβλήματα σίτισης, στέγασης και μεταφοράς που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην πόλη της Σπάρτης. «Το ζήτημα των πλειστηριασμών, το να μπαίνεις μπροστά για να αποτρέψεις να πάρουν το σπίτι του γείτονά του, το να μπορέσει μια οικογένεια να παρέχει στα παιδιά της τον αθλητισμό και τις τέχνες, να μπορέσει να έχει μια θέση στον παιδικό σταθμό, το να διεκδικείς δηλαδή για το κάθε τι που είναι αναγκαίο και σημαντικό για τον πολίτη είναι όλα αυτά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Χωρίς να ψάχνουμε τους σωτήρες, χωρίς να ψάχνουμε τη διαφορά στους εκλεκτούς, αλλά δίνοντας βάρος στη δύναμη του αγώνα μας».

ΚΝΑ ΣΠΑΡΤΗ (2)

Ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΟΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην πολιτική επιλογή του αστικού κράτους να αφήνουν τις πόλεις αθωράκιστες από τις πλημμύρες, τονίζοντας ότι στη Λακωνία ήδη υπάρχουν μελέτες υπηρεσιών που  έχουν καταγράψει δύο συγκεκριμένες πλημμυρογενείς ζώνες, στην περιοχή της Σπάρτης και της Σκάλας αντίστοιχα, για τις οποίες όμως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και με μεγάλες ποσότητες νερού θα επηρεάσουν άμεσα τους οικισμούς. «Έχουν, λοιπόν, προτεραιότητες και δεν τις κρύβουν, γιατί απέναντι σε κάθε πρόβλημα υλοποιούν πολιτικές αποφάσεις με βασικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι και με τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν είναι αρκετά κερδοφόρα ή είναι αποσπασματικά αφού απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.»

ΚΝΑ ΣΠΑΡΤΗ (3)

ΚΝΑ ΣΠΑΡΤΗ (5)

ΚΝΑ ΣΠΑΡΤΗ (4)

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε το μαθητικό συγκρότημα «Sober -2» και ακολούθησε το φοιτητικό συγκρότημα «Οι Στωικοί».  Ο «Tiny Jackal and the Yellow Mary» ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι και πολύ χορό από τους «Γιαγκίνηδες»!

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο παιδότοπος που λειτούργησε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για τη  συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

ΚΝΑ ΣΠΑΡΤΗ (6)

ΚΝΑ ΣΠΑΡΤΗ (7)

ΚΝΑ ΣΠΑΡΤΗ (1)

Last modified on Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 23:12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.