Κανελλοπούλου-Τσιρώνη: Αυθαιρεσίες εργολάβου της Κ. Παλαιολόγου και λήψη μέτρων απο δημοτική αστυνομία

Μετά από προφορική επικοινωνία στις 22/1/2024 και στην συνέχεια με γραπτό αίτημά τους προς την Δημοτική Αστυνομία Σπάρτης,  το οποίο κοινοποίησαν στον Δήμαρχο κ Βακαλόπουλο και στον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ Παυλή, οι Δημοτικές  Σύμβουλοι Σπάρτης, εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, Αναστασία Κανελλοπούλου και Μαρία Τσιρώνη, ζήτησαν να αντιμετωπιστούν οι αυθαιρεσίες που επί μήνες τώρα κυριαρχούν στο κέντρο της πόλης από την πλευρά του εργολάβου της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ της Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, και των οποίων ο έλεγχος αποτελεί αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας.                       

Συγκεκριμένα το αίτημα των δημοτικών συμβούλων Αναστασίας Κανελλοπούλου και Μαρίας Τσιρώνη είναι το ακόλουθο:

«Σας παρακαλούμε να εξετάσετε την νομιμότητα της τοποθέτησης των μεγάλων σωλήνων που ο εργολάβος του έργου  ΑΝΑΠΛΑΣΗ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ έχει αφήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες στο πεζοδρόμιο και στην λωρίδα ανόδου της Κ. Παλαιολόγου  περίπου στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ευαγγελιστρίας.

  • Επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει στηρίξει τις σωλήνες στο συγκεκριμένο σημείο είναι άκρως επικίνδυνος
  • επειδή φανταζόμαστε ότι η κατάληψη της περιοχής, η οποία βρίσκεται εκτός εργοταξίου, είναι αυθαίρετη και χωρίς άδεια χρήσης οδού και πεζοδρομίου από την αρμόδια υπηρεσία και
  • επειδή η περιοχή έχει μετατραπεί λόγω δυσκολίας πρόσβασης της υπηρεσίας καθαριότητας, σε απέραντο σκουπιδότοπο με πιθανές σοβαρές συνέπειες για την δημόσια υγεία,

Σας καλούμε

  • να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι σωλήνες και
  • να επιβληθούν τα αναγκαία πρόστιμα στον εργολάβο που έδειξε τόσο μεγάλη αμέλεια για την ασφάλεια των διερχομένων και των παρακειμένων καταστημάτων , που έδειξε τόσο μεγάλη αμέλεια για την δημόσια υγεία και που μετέτρεψε αυθαίρετα και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα  το κέντρο της πόλης μας σε απέραντο σκουπιδότοπο.

 

Είναι αδιανόητο η πόλη μας να δίνει αυτή την εντύπωση τόσους μήνες τώρα και ο υπόλογος γι’ αυτή την κατάσταση να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη και να μην τιμωρείται .

Είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει τις σωλήνες σε δική του αποθήκη ή σε φυλασσόμενο χώρο του εργοταξίου.

Σας παρακαλούμε πάρα πολύ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας και για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας.»

 Α. Κανελλοπούλου

Μ Τσιρώνη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.