Ο Νεοκλής Κρητικός στο Υπουγείο Δικαιοσύνης για τους δικαστικούς χάρτες

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΦΛΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Αφορμή της επίσκεψης, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», το οποίο τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Κρητικός ενεχείρισε και από κοντά στον κο. Υπουργό τα έγγραφα των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου (τα οποία του είχα προωθήσει και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όταν εκδόθηκαν), ζητώντας του την προσεκτική αξιολόγηση των αιτημάτων.

Επιπλέον, του εξέφρασε την αγωνία του αναφορικά με τη διαφύλαξη της υπηρεσιακής κατάστασης όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων, καθώς και της ακώλυτης πρόσβασης του πολίτη στη Δικαιοσύνη.

Επισημαίνουμε κάποιες από τις προτεινόμενες διατάξεις του σ/ν που αφορούν στη Λακωνία, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τον πρώτο κύκλο των παρεμβάσεων:

Το Πρωτοδικείο Γυθείου ορίζεται ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Λακωνίας, με διατήρηση της σύνθεσης και ύλης του.

Από τα υπό κατάργηση Ειρηνοδικεία Επιδαύρου Λιμηράς (Μολάων) & Νεάπολης (τα Ειρηνοδικεία της χώρας καταργούνται και συγχωνεύονται με τα Πρωτοδικεία), οι Μολάοι ορίζονται ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Λακωνίας, με αυξημένη τοπική αρμοδιότητα, αφού σε αυτήν θα εμπίπτουν οι Δήμοι Μονεμβασίας & Ελαφονήσου.

Το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, για υπαγωγή του Πρωτοδικείου Σπάρτης στην εφετειακή περιφέρεια Καλαμάτας, ικανοποιείται.

Last modified on Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 08:03

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.