ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΗ 2024 ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ»

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, για τη δρομολόγηση του έργου του ΝΑΜΣ, στην οποία παρέστη και ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Παπαθανάσης και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, διέλυσαν κάθε παραφιλογία και ανησυχία, ξεκαθαρίζοντας πως το έργο αποτελεί προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού. 

Η υλοποίησή του θα προέλθει από το χρηματοδοτικό εργαλείο που ο ίδιος ο κ. Παπαθανάσης είχε δηλώσει στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Κρητικό, ήτοι το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). Αυτό που επιπλέον υπογράμμισε ενώπιον των παριστάμενων, είναι, πως θα χρηματοδοτηθεί καθ' υπέρβαση από τους εθνικούς πόρους, προκειμένου να ενταχθεί από σήμερα, στο σκέλος του ΠΔΕ, στο ΕΠΑ/Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠ.ΠΟ. Άμεσα θα δημοσιευθεί η διακήρυξη και στα τέλη του έτους, το έργο δημοπρατείται.

«Τα λόγια του Πρωθυπουργού από το βήμα της Πλατείας, στις 17 Ιουνίου 2023, είναι δεσμευτικά, δηλωτικά της πολιτικής αξιοπιστίας του», τόνισε ο Νεοκλής Κρητικός.

KRHTIKOS MOUSEIO (1)

KRHTIKOS MOUSEIO (3)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.