Νεοκλής Κρητικός: Η δομή φιλοξενίας στην Σπάρτη κλείνει

Φεβρουαρίου 17, 2021 0

 

Έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός μετά και τις εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας στην Σπάρτη.

Από την συζήτηση προέκυψαν τα εξής:

1ον. Συνολικά φιλοξενούνται 230 πρόσφυγες.

2ον. Οι 178 έχουν ήδη πάρει άδεια διαμονής (ΑΔΕΤ). από τους 178 οι 137 αναμένουν τις επόμενες ημέρες τα διαβατήρια τους (TDV), ενώ οι υπόλοιποι 41 θα κάνουν προσεχώς την αίτηση για κτήση διαβατηρίου.

3ον. Οι 33 έχουν αιτηθεί για άδεια διαμονής (ADET) και κτήση διαβατηρίου (TDV) και αναμένεται τις επόμενες 10 ημέρες να τα παραλάβουν.

4ον. Οι τελευταίοι 15 δεν έχουν κάνει ακόμη καμία αίτηση, αλλά μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα υπάρξει μέριμνα και γι' αυτούς.

5ον. Δύο (2) έχουν και άδεια διαμονής και διαβατήριο.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα;

Στις 31/12/2020 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα "Filoxenia" καi από τότε και μέχρι τις 26/2 θα ολοκληρωθεί η δίμηνη παράταση που δόθηκε από τον ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης), και την οποία αιτήθηκε το Υπουργείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε 15 ξενοδοχεία πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και της Σπάρτης, με σκοπό την ολοκλήρωση κτήσης των απαραίτητων εγγράφων.

Τί θα γίνει από εδώ και πέρα;

Σταδιακά και μέχρι το τέλος του μήνα οι πρόσφυγες, οι οποίοι θα έχουν όλοι αποκτήσει άδεια διαμονής (πρακτικά υπολείπονται 50 να την παραλάβουν), θα αποχωρήσουν από τη δομή φιλοξενίας και θα προχωρήσουν σε αυτόνομη ενοικίαση μισθίου, σε κάποιο μεγάλο κέντρο της Επικρατείας, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να εγγραφούν και στο πρόγραμμα "Helios", απ' όπου θα επιδοτηθεί από 6 έως 12 μήνες το ενοίκιο τους.

Με εκτίμηση,​

Νεοκλής Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας, Νέα Δημοκρατία
Δρ. Ιατρός Χειρουργός

Υπό αυτά τα δεδομένα στο τέλος Φεβρουαρίου και μετά η δομή φιλοξενίας στην Σπάρτη θα κλείσει.

Last modified on Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 11:18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.