Νεοκλής Κρητικός: «Αναβαθμίζονται σημαντικά οι Υπηρεσίες Υγείας στη Λακωνία» 6 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στη Λακωνία

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής των 20 νέων ασθενοφόρων της 6ης ΥΠΕ από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας, παρευρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Πρόκειται για 20 νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα για την ασφαλή και ταχεία διακομιδή των ασθενών, που πληρούν τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Αναβαθμίζονται, έτσι, σημαντικά οι υπηρεσίες Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ειδικότερα στην ύπαιθρο. Επίσης, ενισχύεται ο στόλος των ασθενοφόρων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς προστίθενται στα 10 που ήδη εξυπηρετούν Κέντρα Υγείας σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές. 

Σημειώνεται, πως από τα 20 οχήματα, τα 6 θα διατεθούν σε υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας ως εξής: 2 στο ΚΥ Μολάων και από 1 στα ΚΥ Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης.

Ο κ. Κρητικός επισήμανε: «Πρόκειται για το επιστέγασμα της άριστης και διαχρονικής συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  στην οποία οφείλεται το σημερινό αποτέλεσμα με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως και το συγκεκριμένο, με τίτλο "Αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προμήθεια ασθενοφόρων και βιοϊατρικού εξοπλισμού΄΄, ενώ συμπλήρωσε: «Τέλος, γνωρίζοντας, πως ένα από τα βασικότερα πρόβλημα εντοπίζεται στην επάνδρωση των ασθενοφόρων, καταβάλλω επισταμένες προσπάθειες να αυξηθούν οι προσλήψεις οδηγών».

1

2

7

3

1311

Last modified on Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 13:57

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.