Τον Μάρτιο υποδεχόμαστε την Άνοιξη στη Βαμβακού!

Φεβρουαρίου 21, 2022 0

Δημιουργική, ταξιδιάρικη και καρναβαλική διάθεση μέσα από δραστηριότητες για όλους
 

Το τριώδιο άνοιξε, οι Αποκριές έφτασαν και η Άνοιξη είναι προ των πυλών! Τα χρώματα του βουνού γίνονται πιο ζωντανά και η Βαμβακού είναι ιδανικός προορισμός, για να υποδεχθούμε την Άνοιξη μαζί! Πρωτότυπες καρναβαλικές δραστηριότητες, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σας περιμένουν στις πλαγιές του Πάρνωνα από τη https://www.google.com/url?q=https://www.vamvakourevival.org/&source=gmail&ust=1645547242337000&usg=AOvVaw0QVIRukp9q9n9Y3oB97Cys">Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, η οποία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του https://www.google.com/url?q=https://www.snf.org/el/&source=gmail&ust=1645547242337000&usg=AOvVaw2FbmQ0Vu_Z95dgKc__qHQ_">Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο μήνας ξεκινά με ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα παιδιά και τις Αποκριές. Αποκριάτικες μάσκες με ζώα (05/03), πολιτισμοί του κόσμου και η ιστορία της μάσκας, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με «Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το μουσείο αλλιώς». Τα τρία γουρουνάκια, ένα διασκεδαστικό κουκλοθέατρο με τις «Στρίγκλες», σας περιμένουν το Σάββατο 05/03 στο σχολείο της Βαμβακούς, ενώ την Κυριακή 06/03, η απίθανη ιστορία του Αρλεκίνου αποκαλύπτεται με την «Πολύχρωμη σπείρα», μέσα από ένα έξυπνο και συγκινητικό παραμύθι για τον αγαπημένο ήρωα του καρναβαλιού. 

Παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα (07/03) στη Βαμβακού και φτιάχνουμε χαρταετούς και αερόστατα από πολύχρωμα χαρτόνια με την Ποτούλα Λαφόγιαννη. Ποιος θα φτάσει πιο ψηλά; Αμόλα καλούμπα να δούμε!

Οι νέες τεχνολογίες, οι επιστήμες και οι ψηφιακές δεξιότητες συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο και αυτόν τον μήνα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). H συνεργασία της Vamvakou Revival με το IST College συνεχίζεται και το Σάββατο 12/03 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία δια ζώσης συνάντηση/διάλεξη στο V.Lab, στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Digital Marketing στην Πράξη». Την Κυριακή 13/03, σε μία εργαστηριακή συνάντηση με την Έλενα Παλούμπα, Χημικό και Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας στο V.Lab, τα παιδιά πειραματίζονται με τη βύθιση και την επίπλευση των υλικών. Γιατί οι φελλοί επιπλέουν!

Μέσα σε όλα, η λαϊκή τέχνη και ο πολιτισμός έχουν μια θέση στα 900μ υψόμετρο! Το τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα, το «καλεντάρι των τεχνών» συνεχίζεται με τον ηρωικό Μάρτιο να καλωσορίζει τους αγγέλους της γης, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά (19/03) με την Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία, Εκπαιδευτικό προσχολικής εκπαίδευσης. «Το ταξίδι στης γνώσης το φως» μάς γνωρίζει μια αλλιώτικη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική παντομίμα (20/03) με τον Θεοδώρου Ευάγγελο, βιβλιοθηκονόμο, και ένα εργαστήριο υφαντικής (20/03), με την Κατερίνα Σαμαρά, μας μυεί στη λαϊκή τέχνη της υφαντικής και τις σύγχρονες μορφές της τέχνης.

Το σχολείο της Βαμβακούς είναι ανοιχτό για όλους! Το Σάββατο 26/03 και με αφορμή την 25η Μαρτίου, σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας ΟνΕιρικΌ ΚόΣμΟ, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το παιχνίδι ρόλων και τον αυτοσχεδιασμό με τη Φλώρα Καλομοίρη. Η τελευταία Κυριακή του Μάρτη, 27/03, είναι αφιερωμένη στο παιχνίδι, τη δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση, χωρίς ηλικιακά όρια και περιορισμούς, σε ένα σχολείο αλλιώτικο και ανοιχτό σε όλους, στο σχολείο της Βαμβακούς!

Και μην ξεχνάτε ότι στη Βαμβακού θα βρείτε πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές μέσα στο κατάφυτο δάσος, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, ό,τι τραβάει η όρεξή σας στο «Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο» στην πλατεία του χωριού και την ελληνική αυθεντική φιλοξενία στον ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς», αλλά και τον «Παραδοσιακό Ξενώνα Βαμβακούς» που σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του ξανά.

Βάλτε έναν Μάρτη, για να μη σας κάψει ο ήλιος και πάρτε τα βουνά μαζί μας!

Πληροφορίες/κρατήσεις στο σύνδεσμο https://www.google.com/url?q=http://www.vamvakourevival.org/events/&source=gmail&ust=1645547242337000&usg=AOvVaw2SaRhZoVwbb1KGRi7x9w0z">www.vamvakourevival.org/events/


#WeekendsatVamvakou
#VamvakouRevival

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.