Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία αφιέρωμα στο «1821» του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη»

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκινητική προέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23/10 η συναυλία αφιέρωμα στο «1821» του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η τετράφωνη μικτή χορωδία του συλλόγου με την επωνυμία «Μιχάλης Μαχαίρας», παρουσίασε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ανδρεία και την επανάσταση των Ελλήνων, ενώ ακολούθως οι χορωδίες Τρίπολης και «Αρμονία» της Καλαμάτας, παρουσίασαν τα δικά τους αφιερώματα στην εθνική μας παλιγγενεσία.

Το μέλος του Συλλόγου μας και εκπαιδευτικός κ. Ελένη Τσάχαλη – Λαδά, παρουσίασε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τη ζωή του Διονυσίου Σολωμού αλλά και του Νικόλαου Μάντζαρου και την συμβολή τους στην παρακαταθήκη της Ελλάδας.

Αμέσως μετά, και οι τρεις χορωδίες, απέδωσαν άριστα αποσπάσματα από τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Την εκδήλωση έκλεισε με πατρικά λόγια αγάπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος, ο οποίος αφού συνεχάρη και τους τρεις συλλόγους για την παρουσία τους, ευχήθηκε να συνεχίσουν να μεταλαμπαδεύουν τον πνευματικό πλούτο της χώρας μας στις νεότερες γενιές.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. ΝίκωναςΤζινιέρης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη η περιφερειακή σύμβουλος Αδαμαντία Τζανετέα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ Λακωνίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογός μας, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τόσο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, όσο και τους δυο αντιπεριφερειάρχες μας κ.κ. ΝίκωναΤζινιέρη και Θεόδωρο Βερούτη, για την ουσιαστική αρωγή και στήριξή τους, στην εκδήλωσή μας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Λάμπρο Λαμπρόπουλο και τη «Δημοτική Αγορά Λακωνίας» για την ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσής μας.

Την ερχόμενη Κυριακή 30/10 καθώς και την Κυριακή 6/11 η «Ταϋγέτη» θα μεταβεί σε Καλαμάτα και Τρίπολη αντίστοιχα, προκειμένου να παρουσιαστεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα και στις πόλεις των χορωδιών που συνέπραξαν μαζί μας στη Σπάρτη.

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ2

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ4

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ6

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ7

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ9

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ10

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ11

ΤΑΥΓΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ12

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.