Ένας Σπαρτιάτης στο 16ο  Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest της Χαλκίδας.

Ένα Σπαρτιατόπουλο ο Σπύρος Κούρος συμμετέχει με το ντοκιμαντέρ «Τρία λεπτά στα Ψαχνά» στην κατηγορία Νεανική δημιουργία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest της Χαλκίδας.Ο Σπύρος φοιτά στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ (7ο εξάμηνο) στο συγκρότημα Ευρίπου στα Ψαχνά Ευβοίας το οποίο και συμμετέχει στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ αλλά και πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στον συντοπίτη μας!  

Λίγα λόγια για το εν λόγω Φεστιβάλ:

H καθιερωμένη γιορτή του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην πόλη της Χαλκίδας από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και για έξι μέρες. Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest έρχεται και φέτος ως κυψέλη δημιουργικότητας, ουσιαστικής επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο μέσα από τη μεγάλη οθόνη, πιστό στο ραντεβού του με τους δημιουργούς και το κοινό.

Την επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 40 ταινίες ντοκιμαντέρ.Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20  ταινίες ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων .

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και Νεανική Δημιουργία

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ συνεχίζει να στηρίζει και να ενθαρρύνει τη νεανική δημιουργία. Μαθητές, φοιτητές και νέοι κινηματογραφιστές κοιτάνε τον κόσμο μέσα από το κλείστρο της κάμερας και δημιουργούν τις δικές τους ταινίες που μας ταξιδεύουν στη δική τους πραγματικότητα και προβάλλουν την οπτική τους που προβληματίζει και εμπνέει. Ντοκιμαντέρ που αφηγούνται ιστορίες γεμάτες φαντασία, μα­γεία, φιλία, περιπέτεια, και διαφορετικότητα θα προβάλλονται καθημερινά σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Από την Τετάρτη 23 έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές εικόνες που έχουν φτιαχτεί με αυθεντικό ενθουσιασμό και γνήσιο ταλέντο, από νέ­ους που φιλοδοξούν να γίνουν κομμάτι της κινηματογραφικής τέχνης. Και συγκεκριμένα:

Σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Αλίμου «Ευπαλίνειο» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το Επαγγελματικό Λύκειο Αλίμου και οι τομείς του»

ενώ στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου «DocRocks» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Στο Τυπογραφείο». Το ντοκιμαντέρ είναι συλλογική εργασία των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στο κινηματογραφικό εργαστήριο του Φεστιβάλ.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα προβληθούν το ντοκιμαντέρ:

Step by step

Αέναη γη

Στο φορτηγό

Σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ  θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:

Μπάλα είναι και γυρίζει

Πύρινος εφιάλτης

Τρία λεπτά στα Ψαχνά   

Σε συνεργασία με τη σχολή κινηματογράφου Famu της Πράγας και το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού Αθήνας θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:

659

Swimming Pool

Fundamentals of Art (Základy umění)

Forgive (Odpusť)

The Concrete Jungle (Betonová džungle)

Ηide ‘n’ Seek (Schovka)

Misophonia Orchestra

Borderlines

Love is just a death away (Jsme si o smrt blíž)

Last modified on Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 22:47

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.