Έκθεση Φωτογραφίας «Σπάσε την Σιωπή» του Αλέξανδρου Μπουγάδη

Ο βραβευμένος φωτογράφος Αλέξανδρος Μπουγάδης και καλλιτέχνης φωτογράφος μέλος Ομίλου UNESCO τεχνών , λόγου και επιστημών Ελλάδος , παρουσιάζει την τρίτη προσωπική του έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή».

43 φωτογραφίες αφιερωμένες στη βία, τον έλεγχο, το φόβο, την παρεμβατικότητα, την αδιαφορία, την απομόνωση, τη μοναξιά αλλά και την ελπίδα, θα φιλοξενηθούν στην Πνευματική Εστία  Σπάρτης με  σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό υπενθυμίζοντας πως η βία γεννάει βία μόνο όταν της  επιτραπεί. Πως η αγάπη είναι ισχυρότερη όλων των συναισθημάτων και μπορεί να συγκλονίσει τις ψυχές των ανθρώπων, την κοινωνία, την ανθρωπότητα ολάκερη.

Χρειάστηκαν 7 χρόνια φωτογραφίσεων (από το 2017 έως σήμερα 2024 ), πολλοί άνθρωποι μπροστά και πίσω από το φακό του ταλαντούχου καλλιτέχνη μέχρι η ιδέα να πάρει μορφή και να αποτυπωθεί σε καμβάδες. Ένα δημιουργικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, δυνατές στιγμές και βαθιά μηνύματα.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε δρόμους, σπίτια, πλατείες , σχολεία και αλάνες. Άνθρωποι που πονούν, σιωπούν, αγαπούν, πενθούν κι ελπίζουν. Ο γείτονας της διπλανής πόρτας, η συνάδελφος του απέναντι γραφείου, η γυναίκα του πάνω ορόφου, το αγόρι στο σχολείο, το κορίτσι στην παιδική χαρά, ο διανομέας της πιτσαρίας, εγώ, εσύ, εμείς….

Θα παρουσιαστεί :

  • Από 6.2024 έως 30.6.2024 στην Πνευματική Εστία Σπάρτης
    Λεωφ. Λυκούργου 82 Σπάρτη απογευματινές ώρες
  • Εγκαίνια Δευτέρα 6.2024 και ώρα 20:00

Η έκθεση τελεί Υπό την Αιγίδα Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε
Με την υποστήριξη Δήμου Σπάρτης
Συνδιοργάνωση Πνευματική Εστία Σπάρτης

Θερμά ευχαριστήρια στον Όμιλο Unesco Τ.Λ.Ε.Ε που με  στηρίζει για ακόμη μια φορά με την αιγίδα του , τον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο για όλη την στήριξη του , την Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Δ.Σ για τη πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξη ,τους χορηγούς επικοινωνίας , τους ¨ήρωες¨ που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν και να υπομένουν πολλά , και όλους όσους με βοήθησαν , χωρίς αυτούς και την βοήθεια τους δεν θα πραγματοποιούταν αυτή η έκθεση. 
Αλέξανδρος Μπουγάδης

MPOUGADIS AFISSA

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.