Πανγυθειάδα 2022: Αγώνες για παιδιά και γύρος πόλης ενηλίκων 5 χλμ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Γυθείου και το τμήμα στίβου του Πανγυθεατικού, διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 τον 4ο αγώνα δρόμου Πανγυθειάδα 2022».

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες για παιδιά και τον γύρο της πόλης ενηλίκων 5 χλμ.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

1. Παιδικοί αγώνες -Τρεις διαδρομές (500μ., Α-Β τάξη), (800μ., Γ-Δ τάξη), (1200μ, Ε-ΣΤ τάξη)

2. Αγώνας 2.000μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου

3. Γύρος Πόλης Ενηλίκων και μαθητών/τριών Λυκείου 5 km

Χάρτης –πληροφορίες διαδρομής 5km:

https://connect.garmin.com/modern/activity/3661432441

2. Φόρμα εγγραφής στα 5 km:

https://forms.gle/mpz3cCAyXEMjJze5A

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10.00 π.μ.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ :

1. Παιδικοί αγώνες: 10.30 π.μ.

2. Γύρος Πόλης ενηλίκων: 12.00 π.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 1. Αγώνας 500μ. (Α’-Β’ τάξη) 10.30 π.μ.
 2. Αγώνας 800μ. (Γ’-Δ’ τάξη) 10.45 π.μ.
 3. Αγώνας 1200μ. (Ε’-ΣΤ’ τάξη) 11.10 π.μ.
 4. Αγώνας 2000μ. (Γυμνασίων) 11.25 π.μ.
 5. Γύρος Πόλης 5 χλμ (Ενηλίκων – Λυκείων) 12.00 π.μ.

Σημείωση: Όποιος μαθητής/τρια δεν επιθυμεί να τρέξει στα 5χλμ, μπορεί να συμμετάσχει στα 2000 μ. (εκτός συναγωνισμού).

Εκκίνηση και τερματισμός: Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης (Πλατεία Παρθεναγωγείου).

Διαδρομή: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διακοπεί πλήρως η διέλευση οχημάτων στην παραλία Γυθείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 1. Παιδικοί Αγώνες: Εγγραφές γίνονται στο εκάστοτε Δημοτικό Σχολείο και στα τηλέφωνα και email που αναφέρονται στις πληροφορίες, καθώς και στην προπονήτρια στίβου του Πανγυθειατικού κ. Γωγώ Παραή (στο τέλος της προκήρυξης υπάρχει το έντυπο συμμετοχής στους αγώνες).
 2. Αγώνας 2000 μέτρα μαθητών/τριων Γυμνασίου στην προπονήτρια στίβου του Πανγυθειατικού κ. Γωγώ Παραή, καθώς και στα τηλέφωνα και email που αναγράφονται στις πληροφορίες (στο τέλος της προκήρυξης υπάρχει το έντυπο συμμετοχής στους αγώνες).
 3. Γύρος της πόλης ενηλίκων 5.000 μέτρα: Οι εγγραφές γίνονται με τη συμπλήρωση των στοιχείων αθλητών/τριών στην παρακάτω φόρμα εγγραφής:

https://forms.gle/mpz3cCAyXEMjJze5A

Πληροφορίες: Συλλαίος Παναγιώτης 6979331082, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όριο εγγραφών συνολικά 500 αθλητές.

Περιορισμένος αριθμός εγγραφών θα γίνει την ημέρα των αγώνων. Παρακαλούμε για την αρτιότερη διοργάνωση των αγώνων να μας δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

500 μέτρα, για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού

800 μέτρα, για παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού

1200 μέτρα, για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

5000 μέτρα ενηλίκων (Γύρος της Πόλης)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Για να λάβουν μέρος στον αγώνα τα παιδιά, οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν την ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, που είναι στο κάτω μέρος της προκήρυξης.

2. Στον αγώνα των 5.000μ. (Γύρος της Πόλης) δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι/όσες έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ –ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΕΠΑΘΛΑ:

1. ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Νικητές/τριες ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες (ξεχωριστά αγόρια και κορίτσια).

– Στους 3 πρώτους νικητές/τριες, για κάθε αγώνισμα θα απονεμηθεί κύπελλο αναμνηστικό συμμετοχής.

– Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στους αγώνες θα δοθεί «τιμητικό αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής».

2. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-5km: Στις τρείς πρώτες ΓΥΝΑΙΚΕΣ και στους τρεις πρώτους ΑΝΔΡΕΣ θα απονεμηθεί κύπελλο και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στον αγώνα θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Στον αγώνα των 5.000 μέτρων τίθεται χρονικό όριο τερματισμού η 1 ώρα (μετά την παρέλευση μιας ώρας ο αθλητής/τρια μπορεί να συνεχίσει να τρέχει με δική του ευθύνη).

ΈΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γεωργία Παραή και Παναγιώτης Συλλαίος

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ασθενοφόρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου. Στο χώρο των αγώνων θα υπάρχει τουλάχιστον ένα εξειδικευμένο άτομο στην παροχή πρώτων βοηθειών. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέμα υγείας που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, φρούτα και χυμοί για όλους της αθλητές/τριες. Της θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά στα 2,5km για της συμμετέχοντες στον Γύρο της Πόλης.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΟ Covid-19

Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα ισχύει εκείνο το χρονικό διάστημα από τον ΣΕΓΑΣ.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται την παραμονή των αγώνων από 18.00 έως 20.30 καθώς και την ίδια ημέρα του αγώνα, από τις 9:00 π.μ., από τη γραμματεία της διοργάνωσης στην πλατεία Παρθεναγωγείου στο Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης και αφού πρώτα κατατεθεί από τον κηδεμόνα τους η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής τους.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις μόνο υπεύθυνη δήλωση από του κηδεμόνες των παιδιών και από τους ενηλίκους που θα λάβουν μέρος στον αγώνα των 5.000 μέτρων θα τους ζητηθεί να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους.

 • Η συμμετοχή στους αγώνες γίνεται με την προσωπική ευθύνη του γονέα-κηδεμόνα κάθε παιδιού (για θέματα υγείας ή περίπτωση ατυχήματος).
 • Τρέχουμε χωρίς άγχος, με υπομονή και καλή διάθεση.
 • Τρέχουμε για τη χαρά της συμμετοχής.

Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες δίνονται απογευματινές ώρες στα κάτωθι τηλέφωνα και email:

1) Συλλαίος Παναγιώτης 6979331082 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2) Γωγώ Παραή 6936767366 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3) Παναγουλέας Παναγιώτης- 6972346945- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4) Λαμπρινάκου Χαρά 6980964707 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5) ΜπεκάκουΣταυρούλα 6979778076 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5) Δρακουλάκου Βιβή 6977031354 –  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.»

Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.