Ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος στα Τάλαντα

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος του μικρού και γραφικού χωριού Τάλαντα, που βρίσκεται κοντά στη Μονεμβασία, μετέβη χθες Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του όμορου Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Εκεί ο Σεβ. Μητροπολίτης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού π. Ηλία Λύρα και κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας την Παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου, ως περιγράφεται στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, κεφ. 16 και στίχοι 19-31,

31.10.2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Τάλαντα 2

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία του χωριού και να συνομιλήσει με τους κατοίκους του,  ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Γεώργιος Μαρουλάκος, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο ιεραποστολικό έργο, σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις, μεταξύ των οποίων και της Μάνης και τον οποίο ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε και τον επαίνεσε δεόντως.

31.10.2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Τάλαντα 3

Τέλος επισκέφθηκε των χώρο των νερόμυλων, ένας εκ των οποίων ευρίσκεται σε λειτουργία χάρη στην αξιόλογη προσπάθεια του πολιτιστικού συλλόγου, ο οποίος ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει την αναστήλωση και του δεύτερου εκ των έντεκα νερόμυλων που λειτουργούσαν στην περιοχή. Εκεί τον υποδέχθηκε ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδρέας Κρητικός, ο οποίος παράλληλα λειτουργεί και το νερόμυλο, τον ξενάγησε στο χώρο και στο ευρύτερο περιβάλλον, αφήνοντας στο Σεβασμιώτατο τις καλύτερες εντυπώσεις.

31.10.2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Τάλαντα 4

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.