Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκαν ο Όρθρος και  η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία που απηύθυνε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στην εορτή της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στον κομβικό ρόλο που παίζουν αυτές στην εκκλησιαστική ζωή, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να έχουν εικονίσματα στα σπίτια τους, τα οποία αγιάζουν τον χώρο, καθαρίζουν τον νου και βοηθούν στην ψυχική ενδυνάμωσή μας. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη να ‘’αναστηλωθεί’’ και η ανθρώπινη εικόνα, που στις ημέρες μας έχει ευτελιστεί ποικιλοτρόπως.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (1)

Ακολούθησε, εντός του Ιερού Ναού, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η λιτάνευση των ιερών εικόνων, σε ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους το έτος 843, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε, σε συγκινησιακό κλίμα, επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας, που τόσο αναπάντεχα έχασαν τη ζωή τους, και την ψυχική ενδυνάμωση των προσφιλών τους προσώπων. Επιπροσθέτως, συνεχάρη το εκκλησίασμα για την τάξη και την ευλάβεια με την οποία συμπροσευχήθηκε, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον εορτασμό.

Πηγή http://www.immspartis.gr/

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (4)

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.