Σπάρτη: Παράλληλες εκδηλώσεις για το 41ο Σπάρταθλον

Σεπτεμβρίου 27, 2023 0

Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και ο Αθλητικός Οργανισμός διοργανώνουν και φέτος εκδηλώσεις προκειμένου να τιμήσουν την 41η διοργάνωση του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος.   

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης θα παρουσιαστούν «Οι Χοροί του Κόσμου». Επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες χορευτές από τη Λακωνία αλλά και από γειτονικούς νομούς θα μας ταξιδέψουν μέσα από ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους…χορούς όλου του κόσμου.   

Το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00, η Τριαντάφυλλη Μουζάκη, ο Κώστας Κακούρος και ο Νίκος Παπαηλιού θα χαρίσουν στο κοινό ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στον όμορφο πεζόδρομο της οδού Κλεομβρότου. 

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου, η Σπάρτη θα υποδέχεται τους Σπαρταθλητές στο άγαλμα του Λεωνίδα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.   

Λίγο πριν τις 9:00 μμ το βράδυ της Κυριακής, η «παρέλαση των κρατών» με τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες θα ξεκινήσει από το στάδιο της πόλης με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία προκειμένου να κηρύξει την έναρξη της 41ης Τελετής Λήξης του Σπαρταθλον 2023.   

 Φέτος, παρουσιάστρια της τελετής θα είναι η γνωστή Μανιάτισσα δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ, Σπυριδούλα – Ίριδα Σπανέα.   

Μετά το πέρας της τελετής απονομής των επάθλων θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Passepartout».  

Η μπάντα αποτελείται από 7  μουσικούς και ποικιλία μουσικών οργάνων και φωνών. Στα 10 χρόνια πορείας της μετρά εμφανίσεις σε φεστιβάλ, clubs και μουσικές σκηνές. Χαρακτηριστικό των “Passepartout” αποτελεί το πάντρεμα των ειδών με γνώμονα το αβίαστο ταξίδι από το σήμερα στην παράδοση και πάλι πίσω. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που κάνει την μπάντα να ξεχωρίζει είναι η ευελιξία στην εναλλαγή μουσικών οργάνων και ηχοχρωμάτων, που της επιτρέπει να κυμαίνεται τόσο σε ήχους Balkan, swing, rock ή roll, disco, pop, latin όσο σε έντεχνους και λαϊκούς. Αυτό όμως, που τελικά καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι η ικανότητα τους να εκτοξεύουν τη διάθεση στα ύψη σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό, μετατρέποντας έτσι κάθε τους εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι. Παίζουν κομμάτια της κλασικής ροκ, κυρίως των 70’s και 80’s και από τα αγαπημένα τους συγκροτήματα και καλλιτέχνες τα οποία επηρεάζουν τις μουσικές τους επιλογές είναι οι: Black Sabbath, ACDC, Metallica, Rory Gallaher, Led Zeppelin, Deep Purple και Rolling Stones.  

  

 Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 13:00 ο Δήμος Σπάρτης θα δεξιωθεί τους Σπαρταθλητές παραθέτοντας τους γεύμα στο κέντρο «Ami» στη Μαγούλα Σπάρτης. 

Ο Δήμος Σπάρτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου «ΒΙΑΝΕΞ» καθώς και στην περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλική υποστήριξη που παρείχαν και φέτος στις παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και στην Τελετή Λήξης του 41ου Σπάρταθλον.  

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.