Δημιουργία νέου φορέα από πρώην αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης

Με στόχο την συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024, η πρώτη συνάντηση τέως αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού του Δήμου Σπάρτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η απόφαση δημιουργίας φορέα με την ονομασία «Τοπική Ένωση Διατελεσάντων Δημάρχων, Κοινοταρχών μελών των Δημοτικών – Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Σπάρτης» (Τ .Ε.Δ.Δ.Κ.Σ.– Δήμου Σπάρτης) Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε το προσχέδιο του καταστατικού για το οποίο υπήρξε ομόφωνη απόφαση από τα ιδρυτικά μέλη που έδωσαν το παρόν ενώ αποφασίστηκαν και οι απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες προκειμένου ο φορέας να πάρει «σάρκα και οστά».

Βασικός σκοπός της Ένωσης θα είναι η προώθηση και στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και η συνδρομή προς τους νέους αιρετούς στο ομολογουμένως δύσκολο έργο τους, μέσα από την αξιοποίηση της τεράστιας εμπειρίας των διατελεσάντων αιρετών της Τ.Α. Στην ιδρυτική συνάντηση του φορέα παρευρέθηκαν οι κ.κ.: -Δημήτρης Αποστολάκος, τ. Δήμαρχος Μυστρά -Ιωάννης Ράλλης, τ. Δήμαρχος Θεραπνών -Δημήτρης Κουμουτσίδης, τ. Δήμαρχος Φάριδας και οι τ. Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γεώργιος Κανελλόπουλος, Απόστολος Σκρεπέτης, Χρήστος Κανακάκος, Νικήτας Βλάχος, Ιωάννης Σουμάκης, Δήμητρα Γρηγόρη, Κωνσταντίνος Σταμάτης, Νικόλαος Βλήτας, Σαράντος Καπετανάκης & Αναστάσιος Παπαναστασίου. Η αρχή έγινε ενώ θα ακολουθήσουν & επόμενες  συναντήσεις  μιας και ο υπό ίδρυση φορέας επιθυμεί την συμμετοχή όλων όσων υπηρέτησαν το θεσμό βάζοντας ‘’ένα λιθαράκι’’ στην ανάπτυξη του Δήμου και την ευημερία των δημοτών του. Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ίδρυση και τις ενέργειες αυτού του σημαντικού φορέα που για πρώτη φορά συστήνεται στον τόπο μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ – ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ τ. ΑΙΡΕΤΩΝ Δ. ΣΠΑΡΤΗΣ

Last modified on Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 01:35

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.