Δια χειρός Δημοσθένη Τζανάκου η προτομή του Μιχάλη της ΑΕΚ

Ο σπαρτιάτης γλύπτης Δημοσθένης Τζανάκος δημιούργησε την προτομή-ανάγλυφο του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη η οποία τοποθετήθηκε έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Φιλαδέλφεια, εκεί που ξεψύχησε ο Μιχάλης.
Ο καλλιτέχνης γλύπτης Δημοσθένης Τζανάκος είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και καθημερινά με την δουλειά του επιβαιβεώνει όλους όσους τους εμπιστεύτηκαν δημιουργώντας πάντα γλυπτά που κοσμούν οπου έχουν τοποθετηθεί.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει μια μεγάλη υποχρέωση απέναντι στον καλλιτέχνη και αφορά την δωρεά της προτομής του αείμνηστου γιατρού Χρήστου Καρβούνη ενός από τους 118 που εκτελέστηκαν από τους Ναζί στο Μονοδέντρι, μια προτομή που περιμένει 2 χρόνια και πλέον τον δήμο Σπάρτης να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την τοποθέτησή της.

Δημοσίευση ΠΑΕ ΑΕΚ (FACEBOOK)
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα (3/8) στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Νέα Φιλαδέλφεια, το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγική απώλεια του Μιχάλη Κατσούρη.
Αμέσως μετά έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, ακριβως έξω από τον Ιερό Ναό.
Το παρών εκτός της οικογένειας, έδωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Μάριος Ηλιόπουλος, που μίλησε για τον Μιχάλη και απότισε φόρο τιμής στην μνήμη του, καθώς και πλήθος ανώνυμων ΑΕΚτζήδων.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον γλύπτη κ. Δημοσθένη Τζανάκο και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

PROTOMH AEK (1)

PROTOMH AEK (3)

Δείτε εδώ βιντεο
AEK.png
Last modified on Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 15:17

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.