Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στο Κέντρο Υγείας Γυθείου

Το Κέντρο Υγείας του Γυθείου επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, προκειμένου να ενημερωθεί από το ίδιο το προσωπικό αλλά και τους κατοίκους της σημαντικής αυτής περιοχής της Πελοποννήσου, για τα προβλήματα ως προς την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις που οφείλονται κυρίως στην υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων του νομού Λακωνίας παρ’ όλες τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες όλου του προσωπικού.

ΜΑΚΑΡΗΣ  ΓΥΘΕΙΟ (2)

Συγκεκριμένα, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου  του Κέντρου Υγείας με ανακοίνωσή τους έχουν περιγράψει τις “δυσμενείς εργασιακές συνθήκες” και κυρίως τις “επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας”, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εφημερίες που καλούνται να κάνουν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, συχνά χωρίς την παρουσία ειδικευμένων ιατρών ακόμη και χωρίς την παρουσία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως είναι οι καρδιολόγοι, οι παιδίατροι, οι ακτινολόγοι. Παράλληλα είναι εν εξελίξει οι παραιτήσεις γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης που θα επιδεινώσουν την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση στο Νοσοκομείο. Επίσης έχει κλείσει το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας γιατί δεν υπάρχει μικροβιολόγος να το λειτουργήσει.

Σε δήλωσή του, με αφορμή την κατάσταση που διαπίστωσε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, ο Μανώλης Μάκαρης σημειώνει τα εξής: “Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γυθείου αγωνίζεται για να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, η οποία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το ίδιο συμβαίνει με το υγειονομικό προσωπικό όλων των υγειονομικών σχηματισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όμως, καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρές δυσκολίες, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, της μη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών, της υποχρηματοδότησης.

Η δική μας αυτοδιοικητική παράταξη θεωρεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να αναδεικνύει, με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών, αυτά τα σοβαρά προβλήματα και να διεκδικεί λύσεις. Αυτό υποσχόμαστε στους πολίτες της Πελοποννήσου ότι θα κάνουμε. Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Στο πρόγραμμά μας εξέχουσα θέση θα έχει η υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Καλούμε τους Πελοποννήσιους να συμμετέχουν στη προσπάθειά μας και αύριο να μας στηρίξουν ώστε να αγωνιστούμε μαζί και να διεκδικήσουμε τις αναγκαίες λύσεις που έχει ανάγκη η περιοχή μας ”.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.