Η “χάβρα των Ιουδαίων” στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης

Η Χάβρα είναι η συναγωγή των Εβραίων, αλλά μεταφορικά χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει μια συγκέντρωση όπου μιλούν όλοι μαζί, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται κανένας.

Η "χάβρα των Ιουδαίων" ειναι μια έκφραση που θα μπορούσε κά[ποιος να χαραχτηρίσει με ευγένεια την συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2024, όμως αυτό γίνετε γιατί μια μικρή μερίδα δημοτικών συμβούλων δεν λένε να αποδεχθούν και να σεβαστούν τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοκρατικότητα και η πολιτική αξία ενός πολιτικού φαίνετε στον τρόπο που αντιμετωπίζει θεσμούς και κανόνες και το σεβασμό που δείχνει σε αυτούς.

Δεν μπορεί κάποιοι-ες στο δημοτικό συμβούλιο να απαιτούν από τους δημότες να σεβαστούν το νόμο και τους κανονισμούς του δήμου όταν αυτοί οι ίδιοι δεν τους σέβονται τους κανόνες του δημοτικού συμβουλίου που συμμετέχουν.
Ο λόγος δίνετε στους δημοτικούς συμβούλους απο τον πρόεδρο του Δ.Σ και υπάρχει και συγκεκριμένος χρόνος όπου μπορούν να τοποθετηθούν, όποιος δεν συμφωνεί ή δεν μπορεί να συμβαδίσει με την διαδικασία μπορεί κάλλιστα να αποχωρίσει ... τόσο απλά. Ακόμα και στο σχολείο, απο το δημοτικό κάποιος μαθητής για πάρει το λόγο τον ζητάει απο το δάσκαλο ή δασκάλα σηκώνωντας το χέρι ...τόσο απλά!

Μεγάλη πολιτική αξία τελικά να ξέρεις πότε να κλείνεις το μικρόφωνο ...

Κοκορομαχίες στο δημοτικό συμβούλιο είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν οι οποίες δεν βοήθησαν ποτέ τον δήμο και επιτρέψτε μου να το γνωρίζω πολύ καλά δίοτι στην συγκεκριμένη αίθουσα και διαδικασία ίσως να είμαι αυτός με τις περισσοτερες παρουσίες (λόγω δουλειάς).

Επίσης είναι βέβαιο ό,τι “όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει” ή δεν ξημερώνει καν!

Ο πολιτικός πολιτισμός και ο σεβασμός προς τον θεσμό και το κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου ορίζει και την ποιότητα του πολιτικού.
Η αλήθεια είναι οτι χθές ο δήμαρχος Σπάρτης που τιμά το "Λακωνίζειν" όταν μιλά, προσπάθησε να βάλει μια "τάξη" ζητώντας έντονα απο τον πρόεδροτου Δ.Σ να διακόψει προσωρινά την διαδικασία της συνεδρίασης διότι είχε επικρατήσει "Η χάβρα των Ιουδαίων".

Θα κλείσω με κάτι που είπε ο Γκάντι “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο"!

Γράφει ο Τάκης Κούρος -Spartanews.gr


Σημειώση την επόμενη φορά που θα ξανασυμβεί  "χάβρα" υπόσχομαι στους αναγνώστες ότι θα υπάρχει ολιγόλεπτο βίντεο ... αυτή την φορά όμως θα επισυνάψω τον σύνδεσμο όλοκληρου του δημοτικού συμβουλίου 

https://www.youtube.com/watch?v=hhpAfGidYJc

Last modified on Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 09:43

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.