Πότε ανοίγουν τελικά τα σχολεία;

Έντονα προβληματισμένοι αλλά και μοιρασμένοι είναι οι ειδικοί επιστήμονες για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι ειδικοί επιστήμονες είναι μοιρασμένοι σχετικά με το αν θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δεδομένου ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων αρχίζουν στις 21 Δεκεμβρίου και για πολλούς θεωρείται άνοιγμα με κινδύνους - εξαιτίας των εξελίξεων με τον κορονοϊό - και μάλιστα για λίγες ημέρες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία ενώ μεγαλύτερος προβληματισμός επικρατεί με τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τα δημοτικά πάντως, με βάση τον προσανατολισμό των ειδικών αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης, πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, καθώς έχει κριθεί από τους επιστήμονες ότι τα μικρότερα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν γνώσεις μέσα από την τηλεκπαίδευση. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες είναι πιθανό τα δημοτικά να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια Προβληματισμός όμως επικρατεί τι θα γίνει με τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Άλλωστε αν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια μία εβδομάδα μετά τα δημοτικά αυτό θα πρέπει να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ οι μέρες διδασκαλίας που θα απομένουν θα είναι ουσιαστικά μόνο 5.

Οι λοιμοξιολογοι επιμένουν να μην ανοίξουν καθόλου τα τα σχολεία όμως η κυβέρνηση πιέζει για το αντίθετο!

Σόφη Bαφάκου - Spartanews.gr

Last modified on Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 10:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.