Συμπαράσταση στους αγρότες

Φεβρουαρίου 11, 2022 0

Δηλώνουμε την συμπαράστασή  μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στην αντι αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης – ΕΕ, για να μπορούν να παράγουν και να ζούνε στον τόπο τους.

Αποκούμπι όλων των λαϊκών στρωμάτων είναι ο κοινός αγώνας αγροτών, εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίας και αυτοαπασχολουμένων, που δίνει απάντηση για τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των αγροτών:

  • Ουσιαστική μείωση στο κόστος παραγωγής
  • Εγγυημένες κατώτερες τιμές στα προϊόντα
  • 100% αποζημίωση από παγετό και φυσικές καταστροφές

Οι συνταξιούχοι αγρότες παίρνουν σύνταξη κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα με τους περισσότερους να παίρνουν ακόμη πιο κάτω.

Οι πολιτικές των τελευταίων δώδεκα ετών έχουν προσθέσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα  προβλήματα. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε καν στα στοιχειώδη με αυτές τις συντάξεις πείνας, μας καταδικάζετε σε συνθήκες ζωής πολλών δεκαετιών πριν, σε σπίτια χωρίς θέρμανση, χωρίς φάρμακα και στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας

Εμείς σαν συνταξιούχοι απαιτούμε:

  1. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για τη βοήθεια στο σπίτι ανήμπορων συνταξιούχων
  2. Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου (Ιουν. 2015 – Μάη 2016) που αφορούν στις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης στους αγρότες.
  3. Να δοθούν άμεσα αυξήσεις στις συντάξεις των αγροτών με κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ για όλους

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας καλωσορίζοντας τους αγρότες στη Σπάρτη.

Όλοι στο  παν-λακωνικό συλλαλητήριο στη Σπάρτη, τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, που καλούν ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Σπάρτης το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας και η Επιτροπή Κατοίκων Ευρώτα.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.