ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Αυτοψία στα χωράφια που επλήγησαν από την χθεσινή  χαλαζόπτωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑ

Κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας περιόδεψε σήμερα το πρώι Τετάρτη 24 Μάρτη στην δημοτική κοινότητα Κεφαλά του Δήμου Σπάρτης, όπου μαζί με αγρότες τις περιοχής έκαναν αυτοψία στα χωράφια που επλήγησαν από την χθεσινή  χαλαζόπτωση. Διαπιστώθηκε ότι έχει υπάρξει ένα μεγάλο ποσοστό καταστροφής της παραγωγής ελιών (λαδολιάς και βρώσιμης καλαμών).

Στην περιοχή ήταν και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο  Πελοποννήσου κ. Αγγελόπουλο, όπου για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε η κοροϊδία προς τους αγρότες.

Είναι γνωστό ότι ο ΕΛΓΑ πληρώνεται εξολοκλήρου από τους Αγροτοκτηνοτρόφους χωρίς να ενισχύεται ούτε με ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό,  φέτος μάλιστα είδαμε τα ασφάλιστρα να αυξάνονται, με αποτέλεσμα οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πληρώσουν 40% και 50% επιπλέον εισφορά. Ωστόσο  μέσω του κ. Αγγελόπουλου μας ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει ζημιά και θα δούμε σε δύο μήνες τη θα γίνει, αλλά και να υπήρχε ζημιά δεν θα αποζημιώνονταν οι αγρότες γιατί δεν προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής που επλήγησαν αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας, να μην ανεχτούν άλλο αυτήν την κοροϊδία.

Να Συσπειρωθούν στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας και στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε οργανωμένα να διεκδικήσουμε την ζωή που μας ανήκει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Την άμεση ενίσχυση των Αγροτών της Δημοτικής Κοινότητας Κεφαλά του Δήμου Σπάρτης, για να καλύψουν το κόστος των καλλιεργητικών εξόδων.
  • Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , που θα αποζημιώνει στο 100% της πραγματικής ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσης.

ΧΑΛΑΖΙ ΚΕΦΑΛΑΣ2

Last modified on Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 22:10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.