Έχασε το Ράλλυ Ακρόπολις η Πελοπόννησος και πάει στη Λαμία

Η Λαμία θα είναι η έδρα του του ράλι Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο κύβος ερρίφθη  και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την απόφασή της κυβέρνησης  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού, του  δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και ο Δήμαρχος  Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος  Γκιώνης.

Η εκκίνηση θα γίνει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα βουνά της Στερεάς  Ελλάδας και η Λαμία θα αποτελεί την καρδιά του αφού ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα φιλοξενήσει το service park.

Στο Λουτράκι, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την φιλοξενεία του αγώνα, θα διεξαχθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου. Από το απόγευμα της Παρασκευής ο αγώνας θα μεταφερθεί στη Στερεά Ελλάδα με έδρα την Λαμία.

Το Ράλι Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον δέκατο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Μία εξέλιξη που οδήγησε το θεσμό στο να επισπεύσει την επιστροφή της Ελλάδας στο πρόγραμμα.

Πηγή: tvstar.gr

Last modified on Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:17

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.