Π.Δούκας:Αεροδρόμιο Σπάρτης,συλλογή γραματοσήμων και στολισμοί

Σε προσωπική ανάρτηση του στο Facebook ο δήμαρχος Σπάρτης αναφέρεται σε δράσεις που αφορούν τον Δήμο Σπάρτης.
Πέτρος Δούκας  -  Καλές Γιορτές
1. Αύριο πρωί έχουμε προσκαλέσει και θα επισκεφθούμε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ, για να διερευνήσουμε δυνατότητες να καταστεί αυτό ενεργό και να αξιοποιηθεί!
Έχουμε και πρόταση, η προγραμματισμένη πρώτη, παρθενική, πτήση του ARATOS HAPS στην Στρατόσφαιρα, το δ' τρίμηνο του 2021, να γίνει από το πολιτικό Αεροδρόμιο της Σπάρτης, υπό την αιγίδα του Δήμου μας και της ΥΠΑ!
Θα χρειαστεί δέσμευση του Αεροδρομίου για τον σκοπό αυτό μίας εβδομάδας!
Το ARATOS HAPS είναι ήδη σε φάση κατασκευής στο Aeroparc Gilze-Rijen της Ολλανδίας.
ΔΟΥΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (3)
 
•Επίσης θα ήθελαν να διοργανώσουν και τα "World Drone Games" στο πολιτικό Αεροδρόμιο της Σπάρτης υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης!
2. Σήμερα το πρωί είχαμε e-Συνδιάσκεψη με το επιτελείο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ για την ειδική επετειακή έκδοση τεσσάρων ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ με θέμα τα 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ και τεσσάρων για τη ΣΠΑΡΤΗ!
Την άλλη Τετάρτη ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ξεκαθαρίσει τα περισσότερα ζητήματα επιλογής των απεικονίσεων, παραγωγής, διάθεσης και κοστολογήσεων!
ΔΟΥΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (2)
 
3. Ακολούθησε e-Σύσκεψη με του Καθηγητές του Πολυτεχνείου, το STUDIO KIZI, την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης των Τεχνικών Έργων για την επίλυση τεχνικών θεμάτων για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ.
4. Ακολούθησε e-Συνάντηση με Σπαρτιάτισσες για τη πρωτοπορειακή ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ICC WOMEN HELLAS για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Λακωνία!
•H βασική ιδέα είναι ότι το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας - ICC WOMEN HELLAS - Cluster of Lakonia, με την ενεργή στήριξη του Δήμου Σπάρτης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει αποφασίσει να αναλάβει δράση για την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας στην περιοχή μας και την ανάδειξη των προϊόντων της Λακωνίας.
Ακόμα και για μικρές παραγωγές που απλά ενισχύουν το εισόδημα!
Αυτό θα το πετύχουμε μέσω δράσεων στον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, διότι οι τομείς αυτοί μπορεί να αποτελέσουν το βασικό πυλώνα επανάκαμψης της τοπικής μας οικονομίας.
5. Ακολούθησε επίσκεψη με τη Γεωργία Ζαχαράκη στο Καστόρι και τον ακούραστο Πρόεδρο της Κοινότητας για το στολισμό της κωμόπολης! Πραγματικά ωραία δουλειά!
ΔΟΥΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (4)
 
ΔΟΥΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (7)
 
Ο Στολισμός συνεχίζεται! Βλέπε και φωτ. από τη Πλατεία του κενοτάφειου του Λεωνίδα και από τη Πλατεία Πέτρου Δούκα με φόντο το πατρικό μου σπίτι. (Η Πλατεία ονομάστηκε, όχι προς τιμή κάποιου δικού μου κατορθώματος, αλλά προς τιμή του παππού μου Πέτρου, χειρουργού - γυναικολόγου, που δώρισε στο Δήμο την έκταση).
ΔΟΥΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (6)
 
ΔΟΥΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗ (5)
 
Last modified on Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 12:15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.