Άναψαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Άναψαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης δίνοντας το έναυσμα της εορταστικής περιόδου!

Σε γιορτινούς ρυθμούς κινείται ο Δήμος Ανατολικής Μάνης από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, μετά το άναμμα των  Χριστουγεννιάτικων δέντρων στην πλατεία Δημαρχείου στο Γύθειο και την Πλατεία Αθανάτων στην Αρεόπολη.

Η αρχή έγινε με τη φωταγώγηση του δέντρου στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, την Αρεόπολη. Ακολούθησε χριστουγεννιάτικο party στην κεντρική πλατεία, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν  με τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του. Την παρέα συμπλήρωναν animater, ξυλοπόδαροι, μάγοι και ξωτικά που κερνούσαν τον κόσμο ζεστό ποπ κορν και μαλλί της γριάς.

Η συνέχεια δόθηκε στην Πλατεία του Δημαρχείου στο Γύθειο. Η παιδική χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση της υπεύθυνης κας Ειρήνης Δαρμή, υποδέχθηκε τον κόσμο με κλασσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στη συνέχεια κλήθηκε στη σκηνή ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος συνοδευόμενος από τον Άγιο Βασίλη. Ο Δήμαρχος έδωσε τις ευχές του για τις ημέρες που έρχονται και μετρώντας αντίστροφα μαζί με τον συγκεντρωμένο κόσμο φωταγώγησε το κεντρικό δέντρο της πόλης. Στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε δεν θα πρέπει να στερήσουμε από τα παιδιά τη μαγεία των Χριστουγέννων. «Αυτά είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών αυτών, το πραγματικό φως κι η ελπίδα του κόσμου», δήλωσε ο κ. Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως «τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζουν οι ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να μεταδώσουμε με ασφάλεια το μήνυμα της καλοσύνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης». Κλείνοντας, κάλεσε όλους να αφήσουν πίσω τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε κι να υποδεχθούν το νέο έτος με χαρά και αισιοδοξία!

Ακολούθησε ξέφρενος χορός από τις μικρές μαθήτριες της ακαδημίας χορού της Ερατούς Διακάτου «vibe dance». Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην Πλατεία Παρθεναγωγείου, όπου ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έχει εγκαταστήσει Χριστουγεννιάτικο χωριό, οι πόρτες του οποίου θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι 10:30-14:30 και 18:00-21:00.

CHRISTMAS GYTHEIO 2021 (7)

CHRISTMAS GYTHEIO 2021 (6)

CHRISTMAS GYTHEIO 2021 (5)

CHRISTMAS GYTHEIO 2021 (4)

CHRISTMAS GYTHEIO 2021 (3)

CHRISTMAS GYTHEIO 2021 (2)

CHRISTMAS GYTHEIO 2021 (1)

Last modified on Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 20:44

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.