Το όραμα του Χρήστου Μπουγάδη  για ομαλή υδροδότηση του Μυστρά υλοποιήθηκε

Σεπτεμβρίου 19, 2022 0

Ο άνθρωπος που πάντα νοιαζόταν για τον Μυστρά και τους συνδημότες του, ο αείμνηστος Χρήστος Μπουγάδης , αγωνιζόταν για την αγορά μια γεννήτριας ρεύματος στην δεξαμενή του Μυστρά έτσι ώστε ο Μυστράς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για τον οποιαδήποτε λόγο οι Μυστριώτες να έχουν νερό εφόσον η σύγχρονη γεννήτρια ρεύματος θα βοηθούσε σε αυτό.

Χθές Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το όραμα αυτό  υλοποιήθηκε, έτσι  πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση της γεννήτριας μετά τον αγιασμό στην γεώτρηση.

Ο εφημέριος Μυστρά  Πρωτ. Λάζαρος Σκάγκος  γράφει σε ανάρτηση του:

Μετά τη σημερινή Θεία Λειτουργία που όπως είχαμε ανακοινώσει, τελέστηκε στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στους " Βουβάλους",  ο Αγιασμός στην παρακείμενη γεώτρηση από την οποία υδρεύεται σήμερα ο Μυστράς και συνακόλουθα της υπερκείμενης υδατοδεξαμενής που πρόσφατα δόθηκε απο την Δ,Ε,Υ.Α.Σπάρτης για την ύδρευση.

Με την ευκαιρία αυτή, εγκαινιάστηκε η  υπερσύγχρονη γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μεγάλης ισχύος, σε περίπτωση διακοπής βλάβης της ΔΕΗ, από οποιαδήποτε αιτία, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση του Μυστρά.

Το πρωτοποριακό αυτό έργο ,το είχε οραματιστεί  και το υλοποίησε ,με τα Μέλη του Δ.Σ, ο αείμνηστος Χρήστος Μπουγάδης Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά , ο οποίος  προ ολίγων ημερών  αιφνιδίως έφυγε από την ζωή. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

Να ευχηθούμε ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά κ.Ιωάννης Φουρτούνης να συνεχίσει με υγεία και συνεργασία την καλή πορεία του Συλλόγου μας.

Φωτογραφίες Βούλα Σπυριδάκου

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΥΣΤΡΑ (3)

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΥΣΤΡΑ (4)

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΥΣΤΡΑ (5)

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΥΣΤΡΑ (7)

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΥΣΤΡΑ (2)

Last modified on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 19:29

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.