Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, στη Λάγια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ'.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο.

Ο κ. Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων πως «ο Ήρωας Παναγιώτης Βλαχάκος τη δύσκολη ώρα δεν φοβήθηκε. Έκανε το υπέρτατο καθήκον και έπεσε για την πατρίδα, περνώντας στο πάνθεον των ηρώων του έθνους», επισημαίνοντας επιπλέον ότι «στον καθημερινό αγώνα των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας θα στέκονται πάντα φωτεινοί φάροι οι θυσιασθέντες Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός. Οι τρεις αυτοί ήρωες απέδειξαν ότι η αγάπη για την Ελλάδα κυριαρχεί έναντι οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος. Τέτοιους πολεμιστές θέλουμε και τέτοιους πολεμιστές έχουμε!».

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης κα Λυροφώνη, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Αρεόπολης, Πυραγός κ. Καρατζής, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάγιας και κάτοικοι του χωριού.

Επιμνμόσυνη Δέηση στη Λάγια για τον Ήρωα Αντιπλοιάρχο Παναγιώτη Βλαχάκο (2)

Επιμνμόσυνη Δέηση στη Λάγια για τον Ήρωα Αντιπλοιάρχο Παναγιώτη Βλαχάκο (3)

Επιμνμόσυνη Δέηση στη Λάγια για τον Ήρωα Αντιπλοιάρχο Παναγιώτη Βλαχάκο (4)

Επιμνμόσυνη Δέηση στη Λάγια για τον Ήρωα Αντιπλοιάρχο Παναγιώτη Βλαχάκο (5)

Επιμνμόσυνη Δέηση στη Λάγια για τον Ήρωα Αντιπλοιάρχο Παναγιώτη Βλαχάκο (6)

Επιμνμόσυνη Δέηση στη Λάγια για τον Ήρωα Αντιπλοιάρχο Παναγιώτη Βλαχάκο (7)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.