Στα μαγευτικά Τζουμέρκα βρέθηκε ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων

Σεπτεμβρίου 26, 2023 0

Υπέροχες εικόνες και μαγευτικά τοπία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν στο διήμερο πεζοπορίας που οργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ. ΜΝΑ. Λ), το διήμερο Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ (4)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αλλά και με καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα, τα μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον, την ομορφιά της ελληνικής φύσης, βιώνοντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο, την ανάγκη να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αλώβητο το φυσικό μας πλούτο.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ (2)

Τα Αθαμανικά όρη, ευρύτερα γνωστά ως Τζουμέρκα (τα) ή Τσουμέρκα (η), Τσουμέρνικον (το) κατά τους Βυζαντινούς, ή ακόμα και Κιμμέρια όρη, κατά τον Μάξιμο τον Γεωγράφο, είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος, που ουσιαστικά αποτελεί νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου, όπου και η αρχαία Αθαμανία εξ ου και η ονομασία τους. Οι δε κάτοικοι της ορεινής αυτής περιοχής καλούνται Τζουμερκιώτες / Τζουμερκιώτισσες.

ΦΩΤΟ: facebook/ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ 

Πηγή monemvasianews.gr

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ (6)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.