Βράβευση του Δήμου Μονεμβασίας στα ΟΤΑ AWARDS 2023

Σεπτεμβρίου 27, 2023 0

O Δήμος Μονεμβασίας διακρίθηκε πρόσφατα στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΟΤΑ AWARDS 2019-2023», για το έργο: «Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων αστικών λυμάτων, με σκοπό την απεριόριστη άρδευση δενδρωδών καλλιεργειών».

Το βραβείο αυτό, αποτελεί την 4η συνεχόμενη τιμητική διάκριση για το σημαντικό έργο αναβάθμισης της ΕΕΛ Μολάων, με σκοπό την άρδευση παρακείμενων καλλιεργειών. 

Η Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Με το έργο αυτό, ο Δήμος Μονεμβασίας στοχεύει:

  1. Στην εφαρμογή ενός σύγχρονου τρόπου διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τη φιλοσοφία της Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ για τα Ύδατα,
  2. Στη μείωση των φαινομένων υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων που χρησιμοποιούνται κυρίως για άρδευση στην περιοχή μελέτης και προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την αειφόρο χρήση του νερού,
  3. Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, δεδομένης της κακής ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υπόγειων συστημάτων της εξεταζόμενης περιοχής (όπως περιγράφονται στην 1η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου).

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ AWARDS 2023

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.