Πρόεδρος Παλλακωνικής για Πολ Σαρμπάνη: Υπερηφάνεια για την κοινή καταγωγή

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το σημαντικό έργο που αφήνει ως παρακαταθήκη ο https://www.google.com/url?q=https://www.ekirikas.com/omogeneia_ameriki_politiki/arthro/pethane_o_pol_sarmpanis_mia_istoriki_morfi_tis_omogeneias_sygkinisi_se_ameriki_ellada-1357453/&source=gmail&ust=1607971523019000&usg=AFQjCNHzUPgUj4qsYGBc3CAjYBFfBQ9EUQ">ομογενής πρώην Γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, όπως επίσης και τη διαχρονική αξία του για την Ομογένεια και τους Λάκωνες, εξήρε ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Παυλάκος.

«Είναι τιμή μας που ένας τόσο σημαντικός ομογενής είχε καταγωγή από τη Λακωνία. Ο πατέρας του ήταν από την Ρειχιά και η μητέρα του από την Ελίκα. Προερχόταν, όπως κι εγώ, από την επαρχία Επιδαύρου - Λιμηράς. Ηταν πολύ υπερήφανος για τη λακωνική καταγωγή του και είχε δουλέψει πραγματικά εδώ, τόσο για την Αμερική όσο και την Ελλάδα. Διακρίθηκε για αυτούς τους αγώνες του, μαζί με τον συνάδελφό του, τον αείμνηστο Μπραδήμα, με τον οποίο συνεργάστηκε για τα εθνικά μας θέματα. Οι υπηρεσίες που προσέφερε και στις δυο χώρες ήταν πολύ σημαντικές. Για αυτό, είχε περίοπτη θέση στην καρδιά του Ελληνισμού, εδώ και στην πατρίδα», τόνισε ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας.

Ο Πολ Σαρμπάνης ουδέποτε κράτησε αποστάσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα των γονέων του. Αντιθέτως, είχε επαφή με την Παλλακωνική Ομοσπονδία, η οποία του είχε απονείμει το Λεωνίδειο Βραβείο, ενώ ήταν πάντα προσκεκλημένος στις μεγάλες χοροεσπερίδες και είχε τιμηθεί επανειλημμένως.

«Τον είχε τιμήσει η Παλλακωνική Ομοσπονδία, ο Σύνδεσμος Επιδαύρου - Λιμηράς και σίγουρα κι άλλα λακωνικά σωματεία, τα οποία ήταν πιο κοντά στην περιοχή του, στο Μέριλαντ. Ασφαλώς, του είχε απονεμηθεί και το Λεωνίδειο Βραβείο, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο από την Παλλακωνική Ομοσπονδία. Πλέον, έχει αφήσει διάδοχο τον γιο του, τον Γιάννη Σαρμπάνη, ο οποίος συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του. Αναμφίβολα, θα του λείψουν οι συμβουλές και η εμπειρία του, όπως θα λείψει και γενικότερα στον Ελληνισμό η προσφορά του, η οποία ήταν τόσο σημαντική και σπουδαία. Ηταν ένας καλός Αμερικανός και Ελληνας πατριώτης. Ενας πολιτικός με ήθος, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας», ήταν τα λόγια του κ. Παυλάκου, που έκλεισε με την ευχή «να αναδειχθούν νέοι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες με το ήθος του Πολ Σαρμπάνη».

«Εύχομαι να αναδειχθούν νέοι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες στο ήθος του αείμνηστου Πολ Σαρμπάνη, ο οποίος προσέφερε πολλά. Να βρεθούν και άλλοι με το ήθος και την προσφορά του. Είμαστε φτωχότεροι εμείς εδώ στην Αμερική, αλλά και ο Ελληνισμός, όταν χάνουμε τέτοιες προσωπικότητες, που προσέφεραν και μπορούσαν να προσφέρουν. Το καλό είναι ότι έζησε αρκετά χρόνια, παρότι έχασε νωρίς την σύζυγό του, Χριστίνα. Αυτό τον είχε πικράνει, δυστυχώς όμως η ζωή αυτή είναι», κατέληξε ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.