Διαφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος Μολάων με το Click Away

Ύστερα από τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού ανάπτυξης κ Άδωνι Γεωργιάδη, πάγωσε όλος ο εμπορικός κόσμος.
Σαφώς, μείζον θέμα είναι η δημόσια υγεία και για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι έμποροι έχουν ακολουθήσει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με ευλάβεια υπέρ του καταναλωτή και του κοινού, για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας, παρά τις οικονομικές συνέπειες που υπέστησαν.
Η λύση που προτάθηκε για τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου, για την διεξαγωγή των αγορών, και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών με την μέθοδο click away, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα μεγάλων καταστημάτων και πολυεθνικών εταιρειών, γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μικρά καταστήματα σε σύνολο 90% δεν διαθέτουν eshop , οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Έχοντας την προσοχή μας στο μέτωπο της υγείας, δεν βλέπουμε πως οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερες και μονιμότερες. Εκεί, αυτοί που προσβάλλονται περισσότερο και κινδυνεύουν με οικονομικό θάνατο είναι οι μικρές επιχειρήσεις και μικρά καταστήματα λιανικής.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Μολάων ζητά από την κυβέρνηση, να πάρει πίσω άμεσα την απόφαση εφαρμογής της μεθόδου click away αφού δεν μπορεί να έχει καμία εφαρμογή στις τοπικές επιχειρήσεις και να προχωρήσει στη λήψη μιας γενναίας εκ νέου απόφασης που συνιστά στην
άμεση λειτουργία όλων των μικρών καταστημάτων, το συντομότερο δυνατόν, με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες όπως σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που θα λειτουργούν ήδη. Δεν υφίσταται πρόβλημα εξάπλωσης του ιού στα μικρά καταστήματα λιανικής, αντιθέτως εξυπηρετεί τις μεγάλες πολυεθνικές και τα συμφέροντα τους. Δεν είναι δυνατόν να χωρίζουμε τον επιχειρηματικό κόσμο στα δύο. Η όλα ανοιχτά η όλα κλειστά. Θεωρούμε τελείως άδικο και μη διαχειρισιμο το συγκεκριμένο μέτρο.

Ως έμποροι των επιχειρήσεων των Μολάων ζητάμε να σώσουμε ότι σώζεται από την εορταστική περίοδο για την βιωσιμοτητα των επιχειρήσεων μας.
Οι αντοχές μας ξεπεράστηκαν και φτάσαμε στα όρια της απόγνωσης και το άνοιγμα των καταστημάτων σε αυτό το μικρό διάστημα της εορταστικής περιόδου θα μας δώσει το δικαίωμα να κάνουμε και εμείς Χριστούγεννα και να ελπίζουμε ότι μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης από την Πολιτεία, θα καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι και εμείς και οι επιχειρήσεις μας μετά το τέλος αυτής της πρωτοφανους κατάστασης που επέφερε η πανδημία.
Με εκτίμηση

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων
Περδικογιαννη Ευθυμια
Οικονομολόγος

Last modified on Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 12:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.