ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: "Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πετάει στο δρόμο πρόσφυγες και μικρά παιδιά"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πετάει στο δρόμο πρόσφυγες και μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να εκδοθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και οι αιτήσεις ασύλου. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έβλεπαν το αδιέξοδο, γι αυτό εδώ και αρκετό καιρό διαμαρτύρονταν.

Αντί η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πάρουν έγκαιρα μέτρα τόσο για την άμεση έκδοση των απαραίτητων εγγράφων όσο και για την παραπέρα παράταση της διαμονής τους, μέσα σε μια νύχτα τους πετάνε έξω! Έχουν τεράστια ευθύνη για το ότι τους κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα μας λόγω των συμφωνιών με την ΕΕ και στη συνεχεία να τους αφήνουν στο δρόμο.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας όπως έμπρακτα κάναμε όλο αυτό το διάστημα, μέσα από τα μαθήματα Ελληνικών που γινόντουσαν κάθε εβδομάδα με μεγάλη συμμετοχή, μέσα από τις δράσεις μας για τα μικρά παιδιά, από τις συλλογές αγαθών και τροφίμων κ.α.

Καλούμε τους αρμοδίους να βρουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν σε βάρος ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στο δρόμο. Να βρεθεί άμεσα χώρος αξιοπρεπής στέγασης για όσο χρειαστεί. Άμεση έκδοση των εγγράφων τους και  διευκόλυνση για να ταξιδέψουν στη χώρα προορισμού τους. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη χάραξη σχεδιασμένης και καθολικής ένταξής τους στην εργασία και την κοινωνία.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.