Διαβούλευση πραγματοποιήθκε για νέο τοπικό πρόγραμμα LEADER

Τη Δευτέρα 17/10/2022 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική δημόσια εκδήλωση – διαβούλευση, όπου στελέχη και συνεργάτες της Πάρνωνας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. παρουσίασαν τους στόχους και τις κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τα στελέχη της Πάρνωνας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. και εκπροσώπους φορέων που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στη σημασία του προγράμματος LEADER ως σοβαρό χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας του τόπου. Τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η ύπαιθρος και ο πρωτογενής τομέας που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για την επανεκκίνηση της οικονομίας που πλήττεται από συνεχόμενες κρίσεις.

Εν συνεχεία το λόγο πήραν τα στελέχη της Πάρνωνας Α.Ε Α.Ο.Τ.Α όπου ευχαρίστησαν το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας, τονίζοντας τη χρόνια συνεργασία και τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Επιμελητηρίου και της εταιρείας που εκπροσωπούν και εν συνεχεία προχώρησαν στη λεπτομερή παρουσίαση του νέου προγράμματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, Γραμματέας και πρώην Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Κρητικός, η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας, κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, επιχειρηματίες και παραγωγοί της περιοχής. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα τεχνικά θέματα που αφορούν στα αιτήματα πληρωμής των δικαιούχων και οι διαδικαστικές απαιτήσεις των προγραμμάτων CLLD/LEADER και LEADER Αλιείας.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν ερωτήσεις – απαντήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων σχετικά με τη Διαβούλευση για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027. Τέθηκαν και πολλές προτάσεις που δύναται να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι επενδυτές, δημοσίου, συλλογικού και ιδιωτικού χαρακτήρα, μπορούν να συμμετέχουν και στην διαβούλευση ηλεκτρονικά, εκδηλώνοντας το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Eκδήλωση επενδυτικού τους ενδιαφέροντος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.