ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: Προσωρινή ανάσχεση πλειστηριασμών με απόφαση του Αρείου Πάγου. «Προσυπογράφει» η Κυβέρνηση

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου (Α.Π. 822/2022) που αποφαίνεται, ότι οι εταιρείες διαχείρισης δε νομιμοποιούνται να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις του, υπήρξαν δημοσιεύματα που προεξοφλούσαν κυβερνητική τροπολογία για την αντιμετώπιση του θέματος και αμέσως μετά νέα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι "η Κυβέρνηση παίρνει πίσω την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς".

Η αλήθεια, όπως υπογράμμισε χθες Πέμπτη στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είναι ξεκάθαρη: «Πρώτον, για να πάρει πίσω η Κυβέρνηση μία τροπολογία, αυτή θα πρέπει να έχει κατατεθεί. Τέτοια τροπολογία ουδέποτε κατατέθηκε. Και δεύτερον: Πράγματι προτάθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών, από εκπροσώπους χρηματοδοτικών φορέων, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, αλλά η οδός αυτή δε γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών».

«Σε κάθε περίπτωση», όπως τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών, «δεδομένων και των νέων προκλήσεων που αναδύονται, όλοι οι χρηματοδοτικοί φορείς οφείλουν να ευθυγραμμιστούν με την Πολιτεία για την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους».



Με εκτίμηση

 

Νεοκλής Κρητικός

Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.