Ο Πέτρος Δούκας Στην τελετή υποδοχής του εμβληματικού αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, “SpitfireMJ755”.

Στην τελετή υποδοχής του ανακατασκευασμένου εμβληματικού αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, “SpitfireMJ755”, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021.

Η ανακατασκευή του “SpitfireMJ755”,που πέταξε ξανά μετά από 68 χρόνια στον ουρανό της Ελλάδας, έγινε στα πλαίσια πρότασης του κοινωφελούς ιδρύματος “ΙΚΑΡΟΣ” προς την Πολεμικής Αεροπορία, για δημιουργία μιας Μονάδας Ιστορικών Αεροσκαφών, μια μοίρα vintage αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, που δεν θα εντάσσεται κάτω από Πολεμικό Μουσείο, αλλά θα είναι μια Μοίρα πολεμικών αεροσκαφών που θα πετάνε, με πολεμικά νούμερα.

DEKELIA6

Άλλα αεροπλάνα που εκτέθηκαν στη βάση της Δεκέλειας είναι τα παρακάτω:

1. Dacota DC-3

2. Mirage F1C

3. Corsair A7

4. F102 DeltaDart

5. f4Phantom

6. F5 Tiger

6. F104 Starfighter

7. F86 Sabre

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με το οποίο ο Δήμαρχο Σπάρτης είχε σύντομη εποικοδομητική συζήτηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης να επισκεφθεί την Σπάρτη περί τα τέλη Αυγούστου, ως επικεφαλής των Εορτασμών μας για τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, η Πρέσβυς της Βρετανίας και λάτρης της Σπάρτης κ. Καίητ Σμιθ, ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός που χρηματοδότησε τις επισκευές και ο Άγγλος πιλότος DanGriffith ο οποίος  εντυπωσίασε με τα ακροβατικά τουκαι αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Δημάρχου να επισκεφθεί τη Σπάρτη.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

IONIAN 2