Νεοκλής Κρητικός: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επιστροφή του Ολυμπιονίκη Λακράτη στη γενέτειρά του!»

Επιστολή προς Προϊσταμένη ΕΦ.Α.ΛΑΚ.

Την ενημέρωσή του αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας προκειμένου τα οστά του Ολυμπιονίκη Λακράτη να μεταφερθούν στο Μουσείο Σπάρτης, ζήτησε με νέα επιστολή του προς την Προϊσταμένη κα Ευαγγελία Πάντου ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Στην αναλυτική επιστολή που κατέθεσε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο κ. Κρητικός περιγράφει τις επισταμένες προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια, με απώτερο στόχο τα οστά του Ολυμπιονίκη Λακράτη, των πολέμαρχων Χαίρονα και Θίβραχου, καθώς και των Σπαρτιατών πολεμιστών που έχουν ανευρεθεί στον περίφημο τάφο των Λακεδαιμονίων στον Κεραμεικό να μεταφερθούν στο Μουσείο της Σπάρτης.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι και στην τελευταία επιστολή του προς την κα Πάντου, την οποία μάλιστα ενεχείρισε ο ίδιος πριν 4 μήνες, είχε επισημάνει ότι «η τοποθέτησή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης -ιδιαίτερα του Ολυμπιονίκη Λακράτη, του μοναδικού στον κόσμο Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, από τον οποίο διασώζονται οστά- θα λαμπρύνει ακόμα περισσότερο το Μουσείο και θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάδειξη της λαμπρής ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης, αφού τα συγκλονιστικά εκθέματα συνιστούν αναμφισβήτητο πόλο έλξης για τους μελλοντικούς επισκέπτες του Μουσείου».

Ο κ. βουλευτής θεωρώντας αυτονόητη τόσο τη συνεργασία, όσο και τη θέληση όλων να «επιστρέψει» ο Ολυμπιονίκης Λακράτης στην πατρίδα του συμπληρώνει: «Ελπίζω αυτό το παγκοσμίου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος θέμα να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση για τη Σπάρτη και τη Λακωνία» και καταλήγει: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι άοκνα, έως ότου τα οστά του Ολυμπιονίκη Λακράτη, των πολέμαρχων Χαίρονα και Θίβραχου, καθώς και των Σπαρτιατών πολεμιστών, μεταφερθούν πίσω στην πατρίδα τους και τοποθετηθούν στο Μουσείο της Σπάρτης».

 EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΑΚΡΑΤΗ

Με εκτίμηση,

Νεοκλής Κρητικός

Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία

                                            

                                                                       

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.